5 דברים שיביאו להגברת מעורבות הלקוחות

לפני עידן האינטרנט, תוכן שיווקי הועבר באופן חד משמעי וחד כיווני. חברות פשוט העבירו ועיצבו מסרים פרסומיים דרך תקשורת המונים. לקהל לא היתה שום דרך להגיב בחזרה. האינטרנט שינה את העובדה הזו וכיום הכל דו כיווני או רב-כיווני.

זו המדיה הטובה ביותר למשווקים שבאמת רוצים להיות בקשר עם הקהל שלהם, צופים ו/או קוראים. זה המקום שבו אפשר להקשיב ולנהל שיח עם לקוחות פוטנציאליים וקיימים.

טרנספורמציה מצויינת. ועדיין… אנחנו נמצאים כבר יותר מ-20 שנים בעידן האינטרנט ועדיין רבים מהמשווקים עדיין משתמשים בשיטת "הדחיפה" – עדיין שולחים מסרים מכירתיים חד כיוונים לקהל שלהם.

photo from freepik

הנה 5 דרכים פשוטות שתעזורנה לייצר מסרים מרתקים והודעות מעניינות יותר:

1. אל תהיו אנשי מכירות שדוחפים

הכוונה כמובן לשיטה ששייכת לעולם הישן של תקשורת ההמונים ובה המסרים היו שכנוע ולחץ על הלקוח. אז, כדי להישמע היית צריך ליצור מסרים צעקניים וחזקים מספיק. למה? כי הפרסומות הפסיקו את שידורי הטלוויזיה והרדיו.

כשמסר הוא לא רצוי, הוא לא יישמע אלא אם הוא חזק מספיק.

בעולם האינטרנט אנחנו יכולים לנקוט בגישה שונה. מעצם בקשת הרשות לפרסום, אנחנו יכולים להוריד את הטון המכירתי והצורם לאוזן של רבים מהלקוחות. אנחנו לא זקוקים לזה יותר.

2. השתמשו בשפה פשוטה ויומיומית

עכשיו, אחרי שהנחנו בצד את המסרים הצעקניים, עלינו לחזור גם לכתיבה פשוטה וקולחת, לשחרר את הכתיבה העסקית הישנה שאימצו רבים.

במקום לנסח: "החברה שלנו מציעה פתרונות ניהול שיעזרו לארגונים לפקח על שימוש בענן, להנהיג חשבונות ארגוניים, לייעל את השימוש בענן, באופן שיעזור להאיץ את השקעות הענן בעתיד בבטחון" (מה היה כאן עכשיו???) פשוט נגיד: "מחפשים דרכים חכמות לנהל את הוצאות הענן שלכם? אנחנו נוכל לעזור לכם".

הנה דרך קלה לבדוק ולשפר את התוכן השיווקי באתר שלכם. התיישב מול מישהו באותו שולחן, פתח את האתר שלך והתחל להקריא לאדם היושב מולך את התוכן. תקריא את זה כאילו אתם מנהלים שיחה על כוס קפה. שים לב לאדם היושב מולך ולתגובות שלו.

אם, בתוך השיחה הזו, אתה רואה את הבעת אי הנוחות על פני חברך ואם אתה נשמע רישמי מדי, זה הזמן לעשות כתיבה מחדש.

3. הבן את השפה על ידי האזנה תחילה

תאר לעצמך שאתה תזונאי שעומד להשתתף בכנס עם עמיתיך, תזונאים אחרים, אבל בטעות הגעת לכנס לא נכון ואתה מוצא את עצמך בכנס של מהנדסי תברואה.

סביר להניח שתתקשה מאוד להבין את השפה ולנהל שיח עם אחרים בגלל אוצר מילים שונה, סדרי עדיפויות אחרים, בעיות שדורשות פתרון שונות ועוד.

אנחנו נמצא באופן דומה חוסר תקשורת בין חברות רבות ללקוחות שלהם, פשוט כי החברות לא טורחות להקשיב לשיח הלקוחות, להבין את אוצר המילים, לדאגות ולבעיות של הלקוחות וגם לא מנסות להבין את סדרי העדיפויות שלהם.

וזה דבר מאוד מוזר, כי בעולם האונליין מאוד קל להקשיב לקהל שלנו.

הנה 4 דרכים שתעזורנה לכם להתחיל להקשיב:

  1. תעודד יותר אינטרקציה בערוצי התקשורת החברתית שלך ואז תלמד את השפה דרך המגיבים הכי נלהבים שלך.
  2. פרסם סקרים ושאל שאלות פתוחות. תלמד את התשובות המפורטות ביותר.
  3. הזמן מבקרים בערוצים הדיגיטליים השונים לשאול אותך שאלות. הבן את סדרי העדיפויות שלהם ואת הדרך בה הם מדברים.
  4. קרא תגובות רלוונטיות באתר שלך ובמקומות בהם אתה מפרסם.

תאסוף ותלמד את הנתונים האלו ואז תהיה בעמדה טובה יותר כדי להתמודד בצורה הטובה ביותר עם הקהל שלך. בשלב הזה אתה תדבר את השפה שלהם.

photo from freepik

4. תן מקום לשאלות וסיפורים

בעולם הישן התכנים השיווקים הוכתבו לקהל. זו כמובן דרך שלא תייצר מעורבות של הקהל.

מה אפשר לעשות במקום זאת?

  1. לשאול יותר שאלות בכותרות וגם בגוף הטקסט. שאלות אינן יוצרות הכללה ומשאיורת מקום לקורא להביע את רגשותיו ודעותיו.
  2. ספר יותר סיפורים שרלוונטיים לקהל שלך.  זו דרך נוספת שתגרום להם להרגיש חלק ממשהו. הם ירגישו שאתה מבין אותם וירגישו יותר מעורבים.

5. תהיה יותר נגיש, אותנטי ופחות מושלם

אל תעשה שגיאות בכוונה אבל תהפוך את העסק שלך לנגיש וידידותי למשתמש. הפסק לנסות להיות מושלם. הכתיבה שלך לא חייבת להיות פרפקט.

אם אתה עושה טעויות, קח עליהן אחריות. הלקוחות שלך כמעט תמיד יסלחו לך כאשר תודה בטעות כנה. הם לא יסלחו לך אם תשקר להם או תעבוד עליהם.

זה בסדר לא להיות מושלם. אנשים מתחברים לזה והם ירגישו יותר קרובים אליך.

המאמר תורגם מאנגלית על ידי נועה ענתבי פינטו. לקריאה לחצו כאן

471A7239

נועה ענתבי פינטו

בעלים ומנכ"ל חברת PIK Media Group

ועורכת מגזין WINFLUENCE

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה