זבל עיתונים

מכירים את זה שרציתם להקים עסק או מיזם ועזבתם הכל כדי להגשים את החלום ואחרי תקופה שציפיתם, ממש רציתם שזה יניב ויכניס לכם ״משכורת״ שתחליף את ההכנסה השוטפת אבל. עברו כמה חודשים והחסכונות אוזלים ואתם מוצאים את עצמכם בתחושת תסכול ואכזבה שלא הצלחתם, אתם מספרים לעצמכם שאתם כישלון ועסקים זה לא בשבילכם ופורשים חזרה לעבודה שכירה…

באחד המאמרים הקודמים שיתפתי על מודל 4P שמראה את התהליך שמאפשר יצירה של מיזם מניב לטווח ארוך, נתתי שם דוגמה מעולם החקלאות ואני רוצה לתת לכם כאן דוגמה על עץ תפוזים כמשל לרצון שלכם להקים עסק מניב.

״עלה לכם רעיון לגדל עץ תפוזים, התמונה שבראשכם עם עץ מלא בפירות עסיסיים מעורר בכם רצון והתלהבות למצוא זרע של תפוז , לקרוא ולקבל מידע על איך עושים את זה, מצאתם את הזרע ושתלתם אותו לפי כל המידע שלמדתם, התנסתם בכל מיני תנאים עד שהזרע נבט והתחיל גם להעלות מעל פני האדמה, לקח לכם כמעט שנה להגיע למצב זה, האם יש מצב שבו תזמינו אנשים לארוחת ערב בעוד חודש ותצפו לכבד אותם במיץ תפוזים מהעץ תפוזים ששתלתם לפני שנה?״

התשובה ברורה לכם נכון? האמת שכך גם בעסקים ויזמות, לוקח זמן לקחת משלב הרעיון ועד שזה מייצר לך הון ולכן עד שהעץ תפוזים שלכם יגדל ויניב אתם תמצאו במקביל דרכים אחרות לייצר מיץ תפוזים ולהגיש אותו לאורחים שלכם.

אני חוזר לפתיח של המאמר, עכשיו שאתם מסתכלים על עסקים ויזמות ממקום של תהליך האם יכל להיות שאנשים פורשים מוקדם מידי כי האופן בו הם פירשו את תהליך צמיחת העסק היה ממקום ביקורתי על עצמם ולא מתוך הבנה שנדרש תהליך הבשלה לפעמים של 3-5 שנים כדי שהעסק יהיה רווחי.

אז איך אפשר להקים עסק תוך כדי החיים?

הרבה אנשים מוותרים מראש על פיתוח אישי ועסקי, על יצירת נכס מניב עתידי, הקמת עסק, הגשמת חלומות והקמת פרויקט השפעה של נתינה ותרומה, הסיבה היא שמספר הלחם כמו גרביטציה משאיר אותם מחוברים חזק לקרקע ולא נותן להם להמריא.

מה זה מספר הלחם?

בתהליכי ליווי מסע משותף ב-4 הנתיבים שאני מלווה, הצעד הראשון הוא מציאת מספר הלחם והוא המספר שמשקף את סך ההוצאות שלנו ברמת החיים בנוכחית שלנו.

כלומר: ״כמה כסף תכלס יוצא לנו מהכיס בחודש בכל סוגיו השונים, מזומן, כרטיס אשראי, הוראות קבע, צ׳קים, ביט ועוד״

כאשר מספר הלחם נמוך מההכנסות שלנו המצב מצויין וההפרש יכל ללכת להשקעה בפיתוח, הגשמת חלומות ובהשפעה.

כאשר מספר הלחם (סך ההוצאות) גדול מההכנסות שלנו כאן אנחנו הופכים ללחוצים כלומר כפתור ההישרדות הפנימי שלנו נלחץ ומשדר מצוקה היות ואנחנו ברמה ההישרדותית נמצאים בדרך לחידלון, החלק הקדום במוח שלנו מבין שאין לנו אוכל באיחסון של ה״מערה״ ולכן אנחנו יכלים למות.

במצב כזה קשה לנו מאד לתפקד ואנחנו הופכים לריאקטיבים ובעברית תגובתיים, קשה לנו להיות יצירתיים.

כשרוצים להטיס חללית לחלל למעשה משקיעים 80% מהאנרגיה מהדלק להמראה ליציאה מכח הכבידה של כדור הארץ, כך גם בנתיב הפיתוח נדרשת מאיתנו תקופה בה אנחנו משקיעים מאמץ של משאבים, זמן ואנרגיה כדי ליצור לעצמנו מציאות טובה יותר בו אנחנו משתחררים מגרביטציית ההישרדות ומצליחים לעבור למצבי שיוט בשגשוג שמאפשרים לנו תחושה של רווחה, חופש פנימי, זמן פנוי לעצמנו, לזוגיות, להורות, למשפחה, חברים וכמובן גם פנוי ובילויים.

אבל איך עושים את זה?

אפשר להתחיל בצעד קטן ומעשי שאני קורא לו: ״זבל עיתונים״

למה זבל עיתונים? בחרתי בשם זה בצורה סמלית היות ואלו עבודות שנעשות יחסית בזמן קצר ובשעות שלפני מהלך היום הרגיל ומאפשרות לנו לייצר במינימום זמן ואנריגה כסף שיאפשר לנו בשאר הזמן לפתח את הפרויקט שיהפוך בהמשך לעסק מניב או נכס מניב ויהפוך את השוטף העתידי שלנו לזורם יותר, עם יותר רווחה והגשמה.

כלומר יש כאן עקרון:

״איך במינימום זמן ואנרגיה אני יכל לייצר כסף שיכסה על הפער הפיננסי שלי ובזמן שיתפנה לפתח פרויקט פיתוח שישפר את המצב השוטף״

בשלב ראשון הבנו מהו סכום הכסף שחסר לנו שהוא ההפרש בין מספר הלחם להכנסות שלנו, נניח 3000₪

עכשיו ניקח נייר או במחשב וניצור טבלה

למעלה נרשום כותרת –
״המטרה 3000₪ במינימום זמן ואנרגיה״

עמודה ראשונה: פעולות שאנחנו יכלים לעשות שיכולות לייצר לנו כסף, כלומר ערך שאנחנו יכלים לתת למישהו שכבר ״גידל״ מיץ תפוזים ולהשתלב בעסק שלו.

עמודה שנייה: נרשום כמה נוכל להרוויח בשעת עבודה כזו ונוסיף גם מודל של בונוס על תוצאה עם הערך הניתן גדול מהנדרש.

עמודה שלישית: כמה אנרגיה זה יקח מאיתנו בין 1-10 כאשר 10 זה המון אנרגיה וירוקן אותנו ו-1 זה אומר שזה דורש מעט אנרגיה ואפילו מטעין אותנו באנרגיה.

עמודה רביעית: אני קורא לה הפיתוח שבשוטף זה איך העבודה הזו מקדמת בצורה כזו או אחרת פרויקט פיתוח שאנחנו עובדים עליו.

למשל לעבוד בקיוסק בשכונת יוקרה משמרת אחת או שתיים בשבוע ולפתח מערכות יחסים עם לקוחות של הקיוסק שלמעשה יכלים להיות משקיעים פוטנציאלים לפרויקט פיתוח שלנו בתחום הנדלן.

רמת האנרגיה המושקעת היא נמוכה יחסית, ישנם זמנים מתים בהם נוכל להעמיק למידה בתחום של פרויקט הפיתוח שלנו, יש לנו אפשרות לייצר מערכות יחסים מניבות.

אחת הסיבות שאנשים לא מגשימים חלומות היא שהשוטף שוטף אותם , המטרה בזבל עיתונים היא מצד אחד להבין את הפער הכלכלי ולגשר עליו ומצד שני להתחבר לחלום ולדייק את הפרויקט שיביא אותך לשם עם תכנית פעולה בה אתה מבין מהם המשאבים והפעולות הנדרשות ולפרוס אותם בשוטף כך שתוכל להתקדם בצורה עקבית ולהגשים את החלום ו/או לייצר נכס שישפר את השוטף שלך מבחינת פיננסית ומבחינת סיפוק מהעשייה שלך.

תבחן את מספר הלחם שלך והאם יש לך פער בין ההוצאות להכנסות?
צור את טבלת ״זבל עיתונים״ ובחן מהן הפעולות שיכולות במינימום זמן ואנרגיה לייצר לך כסף במיידי לכיסוי הפער.
אם אתה כרגע בעבודה שכירה במשרה מלאה אתה יכל לפנות לבעלים של החברה ולבחון אפשרות כיצד אפשר להגמיש את ימי ושעות העבודה כך שיתפנה לך זמן לפרויקט פיתוח, אתה יכל גם לבדוק איך אפשר לעבוד ממצב של תשלום רק על פי שעות וליצור מודל שגם מתגמל על תוצאות ובכך להגמיש את השעות עבודה וגם אולי יתאפשר חלק מהזמן לעבוד מהבית.
בחר פרויקט פיתוח שיכל לאפשר לך ליצור עתיד טוב יותר ותתחיל בהדרגה לחסום זמן ביומן ולפנות לו זמן ואנרגיה וכך שעם הזמן הפרויקט יתפתח ויהפוך בסופו של דבר נכס מניב כזה או אחר ויאפשר לך לכסות את מספר הלחם בצורה קלה יותר ללא צורך בעבודת ״זבל עיתונים״ ויגדל להיות עץ תפוזים שיאפשר לך להגיש מיץ תפוזים לארוחה אליה הזמנת את החברים שלך (:

אם נדל״ן מדבר אליך ובא לך להכניס את זה לנתיב הפיתוח של כפרויקט יזמי
אז נפתחו מועדים נוספים לסמינר מקצועי ופרקטי בישראל , מכאן מצטרפים >>>

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה