איך להימנע ממתח ודכאון אחרי החגים? / Frank Barnhill, M.D

אנחנו חושבים על זה, אנחנו חולמים על  זה ולעתים קרובות אנחנו מודאגים מה יהיה בעונת החגים! לפעמים זה טוב, לפעמים זה רע.

אתם חייבים להודות! אנחנו נוטים להיות טעונים רגשית בחגים ובחופשות במהלך השנה. אחרי הכל, חג, חופשה או בכלל פסק זמן להיות עם משפחה וחברים, זה דבר שאנחנו מצפיםם לו מאוד. זה משהו שמגיע לנו אחרי שאנחנו עובדים חודשים ארוכים, יום אחרי יום.

רבים מאיתנו מבלים שבועות כדי להתכונן לתקופת החגים או חופשה של כמה ימים, ובסוף זה נגמר לפני שהספקנו להבין שזה כאן, זה נעלם בבת אחת. עם כל כך הרבה ציפייה והתרגשות שאנחנו יוצקים להתכוננות הזו, זה לא מפתיע שיותר מ-25% מהאנשים יסבלו מירידה במצב הרוח, מתח או דכאון אחרי חופשה. לפעמים גם כמה שבועות אחרי שהסתיימה.

האם זה לא יהיה נפלא להימנע מהמצב הזה אחרי החגים והחופשות? אני יכול לשמוע "כן" גדול!

על מנת לעשות זאת, רוב המומחים מייעצים לך להיות "פרו-אקטיבי" במניעת רגשות עצובים מוגזמים – כלומר לעשות מה שאתה יכול כדי להימנע מלהרגיש עצב ומתח.

תן לי לשתף בכמה הצעות שיעזרו לך להתמודד עם הדכאון שמגיע אחרי חופשות:

  • כאשר אתה מרגיש לראשונה את העצב מגיע, שב בשקט במשך 20 עד 30 דקות וחשוב על כל הדברים הטובים שקרו במהלך החג/חופשה. נסה לחשוב על כל הדברים מחממי הלב שגרמו לך להרגיש כל כך טוב עם עצמך ועם העולם בכלל. תכין רשימה לשנים הבאות של כל הדברים הטובים האלו כדי לעזור לך לוודא שהדברים האלו יקרו שוב.
  • זכור את כל הדברים שקיבלת, את הדברים שבורכת בהם ואל תתעכב על מה שלא קיבלת או שאין לך.
  • התחל להכין עכשיו את רשימת המתנות לחג בשנה הבאה. זה ייאפשר לך לקנות כמה דברים במחירי מציאה ואפילו להצליח למצוא דברים מיוחדים לכאלו שיותר קשה לך לקנות להם מתנה כי אתה לא מצליח למצוא עבורם משהו.
  • הכן רשימת "חייב להתקשר" – רשימה של אנשים וטלפונים שהתקשרו לברך אותך לקראת החגים האחרונים או שקיבלת מהם מתנה לחג. תודה להם על המתנה או על כרטיס הברכה ותראה אם יש משהו שאתה יכול לעזור להם. אתה אולי תחדש כך חברויות ישנות שנשארו קצת בצד!
  • נסו להקים עמותה של עזרה לנזקקים לקראת חגים אחרים עבור אותן משפחות שהן פחות ברות מזל. אנשים שזקוקים לעזרה לא זקוקים לה רק בתקופת החג אזל זה עוזר לנו לחשוב על עזרה לאחר. הפעולה הזו נותנת לנו תחושה של "הסיבה להיות כאן" והרבה סיפוק.
  • תנו מתנות שקיבלתם ואין לכם צורך בהם למי שבאמת צריך. אל תמכרו אותן אלו תעבירו אותן הלאה לטובת אחרים שזקוקים להן.
  • שילחו ברכות אחרי החג. כן, זה אולי נשמע מצחיק. אבל הרבה מאוד אנשים ישמחו לקבל ברכה שתעלה חיוך על פניהם ל"חזרה קלה לשגרה" או "שיהיה לך יום מצוין" סתם כך.
  • הרימו את הטלפון והתקשרו לחבר ותיק. תבחרו מישהו שהרבה זמן לא דיברתם איתו והייתם רוצים לשוחח איתו. ברגע שתתחילו לדבר, אתה תמצא שיש לכם עדיין הרבה מהמשותף ממה שאתה חושב. וככל שאתם תתחילו להעלות חוויות, תראו שהקשר יתחמם וגם הלב.
  • התחילו לקיים פגישות משפחתיות פעמיים בחודש כדי לדון בטוב ובכלל במה שקורה. שיתוף דעות, מצבי רוח, פחדים וגם רגשות טובים יסייע לחלוק את מצב הרוח ואת הלחץ של החיים בצורה טובה.
  • התחילו לתכנן את החופשה הבאה שלכם וארגנו את המידע שאתם צריכים כדי להוציא אותה לפועל. ככה זה יעזור לכם לסדר אותה טוב יות מראש וייתן לכם שליטה על הזמן שאתם מבלים בתכנון שלה (ולא בדקה ה-90).

את ההצעות האלו 'להימנע מדכאון אחרי חגים' קיבל הכותב ממטופלים שלו בעבר וגם מהמשפחה שלו לאורך השנים. על כמה מהן הוא חשב בעצמו. אתם מוזמנים לחלוק אותן גם עם אחרים ואם יש לכם עוד הצעות, אתם מוזמנים לשתף בתגובות כאן למטה.

שתהיה לנו חזרה לשגרה נהדרת ושנה מצויינת!

המאמר תורגם מאנגלית על ידי נועה ענתבי פינטו.
לקריאת המאמר המלא לחצו כאן

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה