4 הרגלים עוצמתיים שישנו את חייך / Mick Ukleja

אם אתה לא מסגל לעצמך הרגלים חיוביים, החיים עשויים להיות יותר קשים. יש לנו בחירה: לא לוותר לעצמנו ואז החיים יהיו קלים יותר או לוותר לעצמנו ואז החיים יהיו קשים יותר.

אנשים מצליחים בוחרים בהרגלים חיוביים מקדמים. בהתחלה לא תמיד נראה כאילו אתה משיג הרבה, אבל שלא תטעו. צירי דלת קטנים פותחים שערים גדולים.

ישנם 4 הרגלים חשובים במיוחד שיחזקו את בטחונכם, שיעזרו להשיג את מה שאתם רוצים ויתרמו לחווית המסע שלכם.

1. חבקו את החיים, אל תתנגדו להם.
כשדברים לא עובדים כמו שאנחנו רוצים, לרוב התגובה הראשונה שלנו היא התנגדות. במקום לפעול בתגובה האוטומטית, נסו לקחת רגע כדי להבין מה לא עובד ולמה. הערך של המידע הזה חשוב מאוד עבורכם.

זמנים קשים ומאתגרים עשויים פעמים רבות לעזור לשנות דפוסי חשיבה של שנים. קבלת האתגר היא כמו פעולת ניקוי שמסירה חלודה שאספנו וצברנו במשך השנים.

החיים עשויים לעזור בשינוי תוכניותיך כשתוכניותיך עלולות להרוס אותך. אז שימו לב היטב.

2. חזק את עצמך, אל תשפיל.
אחת הדרכים הנפוצות 'להוריד' את עצמנו היא לשאול שאלות לא נכונות. שאלות כאלו הן שאלות מחלישות. הן משנות באופן מיידית את דפוסי המחשבות בתת המודע שלנו מחיובי לשלילי והן עוצמתיות מאוד.
motivation-1634875_1280
דוגמאות לשאלות לא טובות:
– ש: למה אני לא מצליח להוריד ממשקלי?
ת: כי אתה חזיר!
– ש: למה אני לא מצליח לעשות דברים נכון?
ת: כי אתה לא חכם!
– ש: למה אני כל כך עני?
ת: כי אתה לוזר!

תשאלו שאלות גרועות ותקבלו תשובות עוד יותר גרועות. כך עובד תת המודע שלנו. מכיוון שהמודע מפעיל את תת המודע, קח אחריות. שאלות טובות יובילו אותך לתשובות פרודוקטיביות.

– ש: מה הם שני הדברים הכי טובים שאוכל לעשות כדי להוריד במשקל?
– ש: איזו דרך טובה יותר יכולה להיות?
– מהם שלושת הדברים שאני יכול לעשות כדי להגדיל את ההכנסה שלי?

במקום 'למה' שאל 'איך'. לשאלות נכונות יש השפעה מעצימה.

3. סיעור מוחות, לא האשמות הדדיות.
האשמה של מישהו אחר זו יכולת יצירתית שלנו להצדיק למה משהו לא עובד טוב ומדוע זו לא אשמתנו. זה יוצר טינה (resentment) שהיא מחסום ריגשי לחיים בריאים. זה מגיע מהמילים הלטיניות "re" ו – "sentire", כלומר להרגיש שוב ושוב.

טינה היא מאוד מופנמת מה שעושה אותה שונה מכעס למרות שהיא יכולה להיות מלווה ברגש. אגב, זה מאוד מפתה להתפלש בטינה כי זה נותן תחושה של שליטה. אך זו כמובן אשליה. העבר אינו עוד. גם אין שום שליטה. איך ניתן להחליש את העבר כדי שלא 'יגנוב' מההווה שלנו? על ידי סיעור מוחות. כך אתה יכול להגיע להבנה כי העבר שלך הוא חלק ממך אך אינו מגדיר את מי שאתה, והוא לא יכול להרתיע או להביס אותך.

זה חלק מהבגרות שלך אך לא מהזהות. העבר שלך עושה אותך חזק יותר היום ואתה לא שבוי שלו. אתה חלוץ של העתיד שלך והכוח שלך נמצא בהווה. כאן ועכשיו.

4. עשה משהו, לא הכל.
זה טוב להיות גמיש עד לנקודה מסויימת. לפעמים פרישה ממשהו היא הדבר החכם לעשות. לפעמים אני מסתכל על רשימת המטלות שלי ומשלים שתיים שלוש משימות במהירות על ידי ביטולן. למשל, 'עקרון הפארטו' (20/80) מזכיר לי כי 80 אחוז מהתוצאות שלי מגיע מ-20 אחוזי מאמץ שאני משקיע. לכן, אני אעשה קודם כל את שתי המטלות העיקריות הכי חשובות ואז אגש לאחרות. לא לנהוג כך עשוי לפגוע בנו.

smartphone-570507_1280

סוד הריכוז הוא חיסול. זה מוביל לחיים פרודוקטיביים ויש לכך גם יתרונות בריאותיים. זהו מסר הכרחי לחברה שצורכת הישגים.

בספר Think Like a Freak, המחבר של Freakonomics מציע לאמן את המוח מחדש – אנשים שעזבו מטרות בלתי ניתנו להשגה חוו שיפורים פיזיים ופסיכולוגיים:
– פחות סימפטומים דיכאוניים והשפעה שלילית.
– רמות קורטיזול נמוכות יותר.
– פחות דלקות.
– מערכת החיסון תפקדה טוב יותר.
– פחות בעיות בריאותיות פיזיות לאורך זמן.

ושלא תטעו! המאמר הזה לא נכתב כדי שתחשבו שהחיים יהיו נטולי דאגות. האנשים השמחים נמצאים בעשייה מתמדת אך באיכות ולא במהירות. זה עניין של שליטה. הכל יכול לעשות כל דבר בכל פעם כאשר אתה מפסיק לנסות לעשות כל דבר בו זמנית.

תורגם מאנגלית על ידי נועה ענתבי פינטו.
למאמר באנגלית לחצו כאן

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה