מערכות נכסים

במאמר הזה כהמשך למסע המשותף שלנו נעמיק עוד צעד בנתיב השוטף כחלק מ-4 הנתיבים שוטף, פיתוח, חלום והשפעה.
והפעם נבין כיצד שמירה ותחזוקה של מערכות היחסים שלנו משפיע אם ניהיה בהישרדות או שגשוג.
נתיב השוטף מתייחס למצב הקיים של מערכות היחסים והנכסים בחיינו. נכסים הם כל הדברים הדוממים שזקוקים לתחזוקה כגון:
בית, רכב, ציוד, כסף וכדומה.
את הנכסים השונים יש לנהל ולתחזק בשוטף על מנת שישרתו אותנו כראוי לכן חשוב לשלם חשבונות בזמן, לטפל ברכב, בבית ובכל הציוד שבבעלותנו או שיש לנו גישה אליו.
ישנם נכסים שמכניסים לנו כסף ולכן נקרא להם ״נכסים מניבים״ בנתיב הפיתוח נבין למה חשוב וכיצד לייצר כאלה. לאחר תקופת הקמה בנתיב הפיתוח הם עוברים לשוטף ומשפרים אותו והם גם זקוקים לתחזוקה שוטפת.
מערכות יחסים זה כל האנשים בחיינו: עצמי, זוגי, הורי, משפחתי, חברי, קהילתי, עסקי וכו'.
כמו נכסים גם יחסים חשוב לנהל ולתחזק, זה מתחיל בתחזוקת הגוף והנפש שלנו במערכות יחסים עם עצמנו ״בזמן״ וכך גם להשקיע זמן ואנרגיה במערכות היחסים השונות כך שיהיו מערכות יחסים מניבות. מערכות יחסים מניבות הן הנכס היקר ביותר שיכל להיות לאדם.
את מערכות היחסים השונות ניתן ״למדוד״ באמצעות איזון הקבלה והנתינה הכללית ולזהות האם אני במעגל הקבלה והנתינה שמשאירים אותי בזרימה ומלאות או איבוד ולקיחה אשר משאירים אותי במינוס אנרגטי.
מזכיר לכם מהמאמרים הקודמים
S.Y.S.T.E.M
Save Your Self Time Energy Money
לכל אחד מאיתנו עומדים לרשותו שלושת המשאבים האלה:
אנרגיה – אנרגיית חיים, תשוקה.
זמן 24 שעות
כסף – תשוקה שמושקעת בזמן ונותנת ערך.
תפקידנו העיקרי בנתיב השוטף הוא לשמור על ״מספר הלחם״ שלנו מאוזן היות והוא קשור לכפתור ההישרדות. כאשר מספר הלחם לא מאוזן מייד כפתור ההישרדות נלחץ ומקשה עלינו להיות על ההגה עם המנהיג המשפיע וליצור את חיינו ונהיה יותר תגובתיים (קריז ופליז).
מספר הלחם הקל ביותר למדידה הוא הכסף שלנו ופירוש מספר לחם הוא:
מספר לחם = סך ההוצאות החודשיות שלנו (אם אנחנו בזוג אז ביחד)
כדי שמספר הלחם יהיה מאוזן אנחנו צריכים
סך ההכנסות = סך ההוצאות = מספר לחם מאוזן
ברגע שהגענו למצב מאוזן ברמה הכספית המוח השורד שלנו מבין ש״צדנו״ מספיק ממוטות כדי לשרוד (סליחה לטבעוניים על דוגמה פרמיטיבית) והוא נרגע ומאפשר לנו לפעול ממקום של שגשוג.
בנתיב הפיתוח נדבר על עניין חסכון והשקעה כרגע אנחנו רוצים להגיע בצעד הראשון להיות מאוזנים ולהעביר את כפתור ההישרדות מON לOFF.
נשמע עקרון פשוט אבל מניסיון במפגש עם מאות אנשים בתהליכים שונים אני יכול להגיד שעצם עבודה ותחזוקה על איזון מספר הלחם הכספי כבר משתחררים המון מעצורים ומתחילה נסיעה חלקה ומהירה יותר ביצירת החיים שאנחנו רוצים.
ברמה הכספית קל למדוד ולראות אם יש איזון אבל מה לגבי מערכות היחסים בחיינו?
גם כאשר מאזן האנרגיה במערכות היחסים שלנו יוצא מאיזון כפתור ההישרדות נדלק ולכן בנוסף לשמירה על איזון מספר הלחם הכספי עלינו לבחון וללמוד לאזן ולשמור על האיזון גם במספר הלחם במערכות היחסים השונות שאנחנו מנהלים.
ישנם שני מצבים בהם אנחנו נמצאים במערכות יחסים השונות (זוכרים ים יבשה מהמאמר הקודם):
מעגל ק״ן – מעגל קבלה ונתינה
מעגל ל״א – מעגל של איבוד ולקיחה
בדאשבורד שלנו כנהגים נוכל לדמיין את שני העיגולים הנ״ל ולצידם שלושה מדים של זמן אנרגיה וכסף.
כאשר אנחנו נמצאים בקבלה ונתינה אנחנו למעשה מחוללים אנרגיה וחווים חוויה הרמונית של מילוי וזרימה והשפעה הדדית של win win.
כשאנחנו באיבוד ולקיחה אנחנו מרגישים שאנחנו מתרוקנים – למשל בעסקים אומרים לקוחות – כלומר הם לוקחים מאיתנו אנרגיה ומאבדים אלינו את הכסף.
נהג ״משקיע משפיע״ עובד עם מקבלי ערך כלומר הוא מבין שיש שני מצבים בהם עושים כסף
כשפותרים בעיה או נותנים מענה לצורך.
המשקיע משפיע מדייק את הערך שהוא נותן כך שמי שקיבל את הפתרון והמענה נהנה מהערך שקיבל ונותן את הכסף בתמורה. זה יכל להיות מאד דומה אבל בואו תבחנו רגע מערכות יחסים שיש לכם עם לקוחות, האם יש לקוחות שהייתם רוצים להמשיך ולדבר איתם שעות והם מעריכים ומבינים את הערך שאתם נותנים ויש לקוחות שאתם מרגישים מרוקנים והמאמץ שהולך עליהם הוא מוציא את החשק לעבוד איתם.
האם אתם מכירים את זה במערכות יחסים אחרות בחיים שלכם?
אנחנו מוצאים את עצמנו מופתעים כאשר אנחנו מקבלים קנס על אי תשלום חשבון בזמן או על תקלה ברכב שנובעת מחוסר טיפול והחמור ביותר ״תקלות״ בגוף שנובעות מחוסר תחזוקה. לכן חשוב מאד לפנות זמן קבוע לתחזוקה של הנכסים השונים, אם מבחינת מערכות היחסים בחיינו ואם מבחינת הדברים הפרקטיים אותם בחרנו להכניס לחיינו בעקבות בחירות שעשינו.
לכן על מנת להיות מאוזנים במד הזמן אנרגיה כסף שלנו נתחיל בבדיקת נזילות על מנת להבחין כיצד אנחנו משקיעים את המשאבים שלנו במערכות היחסים השונות לאחר מכן נוכל במקביל להתחיל ליסוע בנתיבים נוספים שיביאו אותנו לשגשוג, הגשמה והשפעה וזאת במאמרים הבאים בהמשך המסע המשותף שלנו.
אתגר משו תף: בדיקת נזילות + מספר לחם במערכות היחסים השונות
1.   בדיקת ״נזילה״ במספר הלחם על ידי מעקב של ההוצאות במשך שלושה חודשים וחישוב הממוצע החודשי אל מול ממוצע ההכנסות החודשי, הטיפ החשוב הוא לחישוב הוצאות מזומן כי אותו אי אפשר לראות בחשבון הבנק או באשראי ולכן בתחילת החודש נשים מעטפה בה נשים סכום מזומן שאמור להספיק לנו לאותו חודש ובסוף כל חודש נספור כמה כסף נשאר שם ובאמצעות כך נדע את רכיב המזומן שהוצאנו בכל חודש. כמובן שמעקב הזה הוא תמידי ומטרתו לנהל את תזרים המזומנים הביתי בשוטף.
2.  בדיקת ״נזילה״ במערכות היחסים. להתחיל לנהל יומן מסע ולהתחיל לרשום ביום יום אינטראקציות, מפגשים במערכות יחסים שונות שהיו לי כולל עם עצמי ואיך הרגשתי בהם? האם הייתי במעגל קבלה ונתינה או איבוד ולקיחה? להתחיל להבחין איפה אתם משקיעים את הזמן והאנרגיה שלכם ואיפה שיש נזילות נוכל בשבוע הבא לראות בנתיב הפיתוח איך אפשר לסתום את הנזילות ולעבור למצב של שגשוג ולחולל אנרגיה במערכות היחסים שלנו ובכך כמו באיזון מספר הלחם הכספי להעביר את כפתור ההישרדות מON לOFF.
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה