5 טעויות נטוורקינג שכיחות

 

1. לא מבצעים פולואפ

זו אחת הטעויות שנמצאת בפסגת הטעויות: לא לעשות פולואפ אחרי מפגש נטוורקינג בו השתתפת.

רוב האנשים עושים את הטעות הזו כי יש להם עוד המון אחריות ומשימות אחרות בחיים. זו לכאורה פשלה תמימה אך לא לעשות פולואפ זו גם טעות וגם מזיק לכם. עדיף שלא תגיעו לנטוורקינג בכלל מאשר לא תבצעו את הפולואפ אחרי שפגשתם אותם (כן, זה עד כדי כך נורא).

אנחנו שמים דגש על הטעות הזו כדי שתאמצו לעצמכם הרגל חדש להכניס לסיסטם שלך לחזור לאנשים אותם פגשתם בנטוורקינג. בדיוק כמו שתכינו תיק לחדר הכושר בלילה שלפני האימון כדי להכניס את עצמכם למוד הנכון.

2. הצעת מכירה לא ייחודית ולא ברורה

להציג את עצמך באופן טוב ואת הערך שאתה מביא, כולל העסק שלך (the unique selling proposition – USP) זה אחד הדברים החשובים ביותר כי אנשים צריכים להבין מה אתה עושה כדי להעביר את הבשורה שלך הלאה.

אתה יכול להגיע לכמה מפגשי נטוורקינג שתרצה אבל אם אנשים לא יבינו מה אתה עושה, מה המוצר שלך או מה השירות שאתה מציע אז אתה פשוט מבזבז את זמנך. ותתפלא, אבל זו אחת הטעויות הנפוצות שעושים בעלי עסקים.

הצגה עצמית מדוייקת וייחודית תעזור מאוד לקשרים ולחיבורים שלך.

אנחנו מציעים נוסחה פשוטה: "אני עובד עם (שוק המטרה שלך) כדי לעזור להם ב (היתרונות שלך).

הצעת המכירה הייחודית של בריאן (אחד מכותבי המאמר) היא תמציתית וישירה: "אני עוזר ליזמים עסוקים לשווק את העסק שלהם תוך פחות מ-90 ימים". הנוסחה הזו מובילה את האנשים לשאול את בריאן (וגם כל אחד אחר שמשתמש בדרך הזו) לשאול "איך אתה עושה את זה?" מכאן המשך השיחה מתנהל באופן טבעי לזה שבריאן מדבר על העסק שלוומהי הפנייה טובה עבורו.

3. לבלבל נטוורקינג עם שיחת מפגש ראשונה

כדי להסביר את הטעות הזו אנחנו צריכים להתחיל בהסבר על ההבדל בין 'נטוורקינג' ל'שיחה קרה'. נטוורקינג מושתת על מערכות יחסים, וליתר דיוק, לפתח אותם עד לנקודה שבה קיים קשר הפנייה הדדית. 'שיחה קרה', כלומר בפעם הראשונה שאתה פוגש מישהו, מושתת על נפח כלומר, לעשות כמה שיותר שיחות שאתה יכול ולקוות שמשהו מזה ייתפס.

אנשים מסתבכים כשהם משלבים את 'שיחת המכירה הקרה' בתוך סביבת נטוורקינג. במפגש כזה הם מיד מנסים לירות לכל הכיוונים כדי לנסות לפגוש כמה שיותר אנשים בתקווה שהם יצליחו למכור משהו.

אם אתה מוצא את עצמך מנסה לדבר עם כולם באירוע נטוורקינג, כדאי שתבחן מחדש את הגישה שלך למפגשים האלו. תזכור, נטוורקינג נבנה על מערכות יחסים ומטרתו היא להכיר באמת את האנשים. כדאי שתשאל שאלות טובות ותנסה לראות איך אתה יכול לעזור לאחרים. והכי חשוב, מטרת הנטוורקינג היא לפתח מערכת קשרים מוצקה שנמצאת בהפרייה הדדית לטובת כולם. כך אתה תוכל לעשות נטוורקינג כמו מקצוען.

4. לא לחזור מהר להפנייה שקיבלת

את הטעות הזו אנחנו מוצאים מטרידה במיוחד ואפילו מביכה – לא לחזור בהקדם לשיחה של מישהו מהנטוורקינג שלכם. לצערנו, זה קורה לא מעט.

אתם צריכים להתייחס לאנשים שברשת הקשרים שלכם כאילו הם הלקוחות הטובים ביותר שלכם. אתם צריכים לחזור אליהם בהקדם מכיוון שהדרך בה אתם מתקשרים איתם מעידה על האמינות והמקצועיות שלכם.

יש אינספור דוגמאות של אנשים שהיו במפגשי נטוורקינג וקיבלו שיחות הפנייה מחברי הנטוורקינג אך לא החזירו טלפונים. הפתגם "you snooze you lose" מקבל משמעות מדויקת במקרה הזה. זמן הוא מרכיב חשוב מאוד! ואם מישהו  קיבל עליך המלצה, יצר קשר ואתה לקחת את הזמן שלך לחזור אליו, זה מעביר מסר שאתה לא באמת רוצה להעביר.

5. ניצול לרעה של מערכת היחסים

נתקלנו לא מעט במקרים שבהם שותפים לנטוורקינג ניצלו לרעה את היחסים אבל הסיפור שלפניכם הוא אחת הדוגמאות הבולטות ביותר של מצב כזה.

אישה שאנחנו מכירים הוזמנה לשהתתף במסיבת יום הולדת 50 של חברה שהיתה שותפה לאותה קבוצת נטוורקינג. היתה להן בעבר מערכת קשרים ארוכה ולכן היא החליטה להשתתף.

כשהיא הגיעה לדלת, היא הציצה דרך החלון וראתה שהאנשים יושבים בחצי מעגל ומקשיבים לאדם שעומד ליד לוח. כשהיא נכנסה פנימה, זה היה ברור שמוזמני יום ההולדת 'גוייסו' בעל כורחם להקשיב להצעה עסקית. האישה וגם המשתתפים האחרים התקשו לקחת את הרגליים וללכת מ"מסיבת יום ההולדת", למרות שהכיבוד היחיד שהוגש היה שייק התזונה של החברה!

לעולם אל תטעה את חברי הנטוורקינג שלך! אמון הוא הכל במערכות יחסים. להזמין את האנשים האלו ל"מסיבת יום הולדת" שמתבררת כ"הזדמנות עסקית" אינה הוגנת כלפי האנשים האלו איתם אתם רוצים לשמור על מערכות יחסים ארוכות טווח.

אם נטוורקינג עד עכשיו לא עבד עבורך, תבדוק עם עצמך מה אתה צריך לשנות בגישה שלך או בהתנהלות על בסיס 5 הטעויות האלו.

הניסיון שלנו מלמד שברגע שתיישם את הדברים נכון, יפתחו בפניך הזדמנויות וקשרים נהדרים.

אם יש לכם תובנות נוספות ממפגשי נטוורקינג בהם השתתפתם ומנסיונכם האישי, שתפו אותנו בתגובות למטה.

המאמר נכתב על ידי בריאן הילארד מתוך הספר שלו ושל איבן מיזנר ותורגם מאנגלית על ידי נועה ענתבי פינטו. לקריאת המאמר באנגלית לחצו כאן

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה