המצלמה הטובה ביותר היא זו שתמיד איתך

הידעתם שהיום צילום מהסלולרי נחשב אומנות? לדעת להחזיק את הטלפון החכם נכון, לתפעל את המצלמה בצורה מייטבית וגם להבין בחוקי צילום כדי להוציא לפועל את הפריים שאתם רואים בראש וז בהחלט מומחיות שדורשת תרגול.

המצלמות הקיימות בטלפונים אומנם הולכות ומשתדרגות לאורך השנים, אך יחד עם זאת אלו הן לא מצלמות ה DSLR המקצועיות. למשל הזום שנמצא במצלמת הטלפון הוא זום דיגיטלי ולא אופטי. מה ההבדל? שאלה מצויינת!

זום אופטי כשמו כן הוא – הוא יוצר תקריב (התקרבות) לאובייקט באמצעות רכיב אופטי (במקרה של מצלמות מקצועיות בעזרת עדשות מתאימות לצילומים שונים). לעומת זאת, זום דיגיטלי יוצר תקריב על ידי פעולה יזומה שמביאה לויתורים שאנחנו עושים (כמו התפשרות על רזולוציה או איכות התמונה. מכירים את התמונות הגרעיניות? אלו עם הנקודות? אז כזה.)

שימוש בזום הדיגיטלי מפחית באופן משמעותי את איכות התמונה המתקבלת וכמעט תמיד התמונה תראה מגורענת ומפוקסלת. לכן, אני תמיד ממליצה לא להשתמש בזום בעת הצילום. עדיף שתשמרו על כל הפרטים בתמונה ותחתכו אותה אחר כך (בעזרת ה crop) אבל כך תשמרו על האיכות שלה ויהיה לכם חומר גלם משובח יותר למקרה ותרצו לערוך את התמונה.

צולם באייפון x

אבל למרות זאת, מכיוון שבטלפון הנייד שלנו יש את המצלמה היחידה שזמינה לנו כל הזמן, רצוי וכדאי שנדע כיצד להשתמש בה באופן נכון. אז הנה כמה טיפים יעזרו לכם (ולא משנה איזה טלפון יש לכם):

1. לנקות את העדשה

2. הגדרות איכות

הגדירו את הטלפון לאיכות התמונה והרזולוציה הגבוהות ביותר שיש באפשרותכם (בהגדרות המכשיר או במצלמה עצמה). נכון שזה יתפוס לכם יותר זכרון בטלפון אבל אם תרצו להדפיס את התמונה אחר כך או לערוך אותה באופן מקצועי אתם צריכים את הנתונים הכי טובים שאפשר לקבל.

3. אפקטים בחוץ

לפני צילום התמונה כבו את האפקטים הקיימים בה כמו פילטרים בצבעים שונים, HDR ועוד. למה? מאותה סיבה שהזכרתי בסעיף הקודם. אתם רוצים תמונה שתוכלו לעבוד איתה, לערוך איתה (אלא אם הגדרת מראש שלא אבל אז חבל… האפשרויות שלכם מצטמצמות). 

4. זום ברגליים

הזכרתי את זה קודם אבל זה כל כך חשוב שאני רוצה להעמיק בזה רגע. 

במקרה של זום אופטי (מצלמות מקצועיות) ככל שנתקרב, ינועו חלקים בתוך העדשה ואנחנו נראה את האובייקט המצולם קרוב יותר תוך שמירה על איכות התמונה המצולמת.
לעומת זאת, בזום דיגיטלי אין זוזה של העדשה בתוך הטלפון , ומה שקורה בפועל הוא שהמצלמה מתקרבת לאובייקט תוך כדי חיתוך והוצאת פרטים, ומגדיל אותה לרזולוציה המקורית של התמונה.

לכן, כשאנחנו עם מצלמת הטלפון אנחנו נתקרב או נתרחק בעזרת הרגליים.

צולם באייפון x

אם אתם רוצים ללמוד להשתמש במצלמה שבטלפון שלכם באופן מקצועי יותר כדי לצלם תמונות של אנשים, אירועים, נופים, מוצרים ואפילו את עצמכם טוב יותר, אני מזמינה אתכם להצטרף לקורס און ליין שיעלה ממש בקרוב לאוויר.


כל הפרטים כאן

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה