עליכם אל תחסכו – פרק ח', "לפרוש כנפיים" – מיומנו של פורש

כמה פעמים התעניינם בקורס מסוים, בתוכנית מסוימת, או במפגש ייעוץ שהבנתם שהוא בדיוק עבורכם ועשוי לקדם אתכם משמעותי?

כמה פעמים הבנתם שהצעד הזה, שהוא ממש בהישג ידכם, יהיה צעד דרמטי עבורכם?

כמה פעמים בחנתם השקעה והבנתם שהיא מצוינת עבורכם וסוף כל סוף תייצר לכם שינוי משמעותי במצבכם הפיננסי?
אבל ממש באותו הרגע שכמעט לחצתם על כפתור ההרשמה, או שנתתם תשובה סופית חיובית, החלטתם פתאום לעצור.. הספקות התחילו להתגנב לראשכם: רגע, אני לא ממש בטוח שכדאי, זה המון כסף, אפשר לעשות את זה בדרך עקיפה, בוא נמתין עם ההחלטה, בוא נוותר על כך..

אז חברים בדבר אחד אל תחסכו, אל תחסכו בעצמכם כי הנכס הכי מניב שתשקיעו בו לאורך חייכם הוא בעצמכם.

השקעה נכונה בעצמכם תמיד תחזיר את עצמה בכפולות.

אז נכון שאנשים מלאי תשוקה כמונו מתלהבים מספר פעמים ביום. אנחנו צמאים לידע ומידע והרבה הצעות טובות מפתות אותנו. עם זאת, עודף מידע וריבוי הצעות, לא מונעות מאיתנו לקבל החלטות שקולות אך מהירות, ולבחור בדרך הנכונה.

לפני שאפרט אוסיף עוד דבר: לעיתים אנחנו נשאלים: איך אתם, בעסק שלכם, תוך זמן קצר, הצלחתם להגיע להישגים משמעותיים? הצלחתם לסגור הרבה עסקאות והעסק שלכם מתקדם יפה? האמת שזו תוצאה של עבודה קשה אבל לא פחות, תוצאה של בחירות נכונות. הבחירה בהתקדמות עקבית כל הזמן. מי שלא מתקדם בעולם העסקי ובכלל, מיד נסוג לאחור.

אז כדי לעשות סדר במחשבות של עצמנו ובתהליך קבלת ההחלטות, קבענו עבורנו מספר כללים  שעוזרים לנו לבחור בדרכנו ועשויים גם לעזור לכם:

1.   לימוד קבוע – אנחנו בכל נקודת זמן לומדים משהו חדש. לאחר שסיימנו קורס מסוים והתמקדנו בו, מיד עברנו ללימוד הבא. כך לדוגמא מיד שסיימנו את תוכנית הליווי בפרויקט איקס נרשמנו והצטרפנו לקורס סוהו של פרשביז. במקביל אני החלטתי להירשם לקורס ללימוד שיטות מימון מתקדמות בנדל"ן, קורס שעשוי לסייע רבות עבורי בתחום, ומיד כשסיימתי, מרים הלכה לקורס: בניה מחדש.
בכל נקודת זמן אנחנו מבינים מה הכי נכון וממוקד עבור העסק שלנו ובוחרים בו. מחד, מיקוד וריכוז מאמץ, ומאידך כל הזמן פתיחת אופקים והתקדמות לשלב הבא.
הפיתוח האישי גורם לנו כל הזמן להישאר מחודדים ומשמר את רמת התודעה והתשוקה שלנו.

2.   שילוב בין התפתחות מקצועית להתפתחות תודעתית ונפשית – העסק שלנו אינו נשען רק על רמת מקצועיות ספציפית בנדל"ן, אלא הוא שילוב של עוד מרכיבים רבים ומגוונים: מערכות יחסים, היכולת לרתום אלינו אנשי צוות ושותפים, רמת תודעה גבוהה, שימור תשוקה, ועוד מרכיבים רבים ומגוונים. לכן, נשתדל בכל שלב להרוות גם את הצימאון המקצועי שלנו וגם את הצרכים החברתיים והנפשיים שלנו. כך לדוגמא נלמד קורסים מקצועיים מתקדמים שיקדמו אותנו בעסקים, אולם במקביל נלמד כל הזמן גם שיפור מערכות יחסים, מכירה ושיווק, והתפתחות אישית ותודעתית.
לצערי ראיתי אנשי עסקים, שעוסקים רק בהתפתחות מקצועית ספציפית אבל, לא מצליחים להתקדם במערכות היחסים שלהם. קשה להם לגייס משקיעים, וקשה להם לרתום את אנשי הצוות שלהם. בניגוד להם, ראיתי אנשי עסקים שמערכות היחסים שלהם מפותחות מאד, אבל רמת המקצועיות שלהם לא מספיקה בכדי להתקדם.

3.   בחירת הקורסים שלנו בקפידה – לאחר שהגדרנו לעצמנו בבהירות: מהן המטרות שלנו לטווח ארוך ומהן המטרות לטווח קצר, נחפש מהם הנושאים, או הקורסים, שיקדמו אותנו לעבר המטרה. יש הרבה קורסים שיכולים לעניין אותנו, אבל הם לא בהכרח מה שאנחנו צריכים עכשיו. ננסה להתמקד מצד אחד בנקודות החוזק של העסק שלנו ולפתח אותם, אולם מצד שני, אם יש גורם מעכב, שמקשה עלינו להתקדם, ננסה לטפל גם בו. או על ידי לימוד התחום שאנחנו חלשים בו, או על ידי מציאת גורם שיבצע אותו טוב עבורנו.

4.   תמיד נלמד מהכי טובים – אם אתם שואלים אותי בבחירה שבין קורס בינוני שעולה 3,000 ₪  לקורס מעולה שעולה 8,000 ₪ – אין התלבטות! נלך להכי טוב. כמו שאני תופס את העסק שלי, כך אני תופס את הקורסים שאותם אני בוחר. הקורס ב3,000 ₪ עלול בסופו של דבר כלל לא לקדם אותנו במאומה, ואילו הקורס, שעולה 8,000 ₪ עשוי לייצר לנו הכנסה אדירה שתכפיל ותשלש את הכנסתנו, ואת המשאבים שהשקענו בו.
אחת הטעויות שאני כל הזמן נתקל בהם, הם באנשים שבוחרים קורס על פי ההנחה שיש להם, או הוואוצ'ר שקיבלו עבורו. בעבר גם אני הייתי בוחן קורס, דרך עיני התשלום שגובים בעבורו, או עם יש לי עליו הנחה כזו או אחרת. בעיני זו טעות. לעיתים קורס כזה לא רק שלא יקדם אותך, אלא עלול לטעת בך תובנות מיושנות שלא יקדמו אותך לעבר המטרה. זאת בנוסף לכך שבזבזת לעצמך את הזמן, והזמן שלנו הוא המשאב הכי יקר לנו בעסק. לא נבזבז אותו על קורס בינוני. נתייחס לזמן שלנו בכבוד הראוי לו.
נתייעץ, נקרא חוות דעת, לא נהסס לדבר עם אנשים שעברו את הקורס או את התוכנית ונבחר בהכי טוב. ברגע שנתייחס לעצמנו בסטנדרט הכי גבוה שאפשר, גם אחרים יתייחסו אלינו בהתאם.

5.   רוח, אווירה ותשוקה – נחפש את הקורס או את התוכנית, "שתעיף לנו את הסכך". שתשמור עלינו  ב"וויב גבוה", שנרגיש בה ממש בבית. אני זוכר שבהיותי תלמיד תיכון, המגמה האהובה עלי הייתה מגמת מוזיקה. תמיד הלכתי לשיעורים בשמחה. הם עשו אותי שמח. הם ניקו לי את הראש "ופתחו לי את הצ'קרות". גם היום בקורסים, בשעות ייעוץ וכו' אנחנו מחפשים את התשוקה, את הקורס ששומר עלינו כל הזמן ברמת מודעות גבוהה. שעושה לנו כיף על הנשמה.

6.   סביבה – לעיתים האנשים שאיתם אתם עושים את ההשקעה/ הקורס/ הייעוץ, הם אינדיקציה טובה להבין שבחרנו נכון. אם תפגשו סביבכם אנשים דומים לכם, או אנשים שאתם רוצים שיהיו בסביבתכם, תדעו שעשיתם בחירה מעולה. אנשים דומים, עם תשוקות דומות, נמשכים לדברים דומים. בנוסף, הם עשויים לתרום לנו במהלך הקורס, ולעיתים ייווצרו קשרים חבריים ועסקיים לאורך זמן.
החלטתי כבר לפני למעלה משנה לכתוב ספר שיתאר את התהליך שלנו בפרישה. לא בגלל שאני אוהב לספר על עצמי, אלא בגלל שאני חושב שהספר הזה עשוי לסייע לעוד פורשים רבים בהתלבטויות שלהם, ולתת להם כיוון לדרך שלהם לעבר הפרישה. שהגענו להוצאת הספרים "מדיה 10" לרגל השקת מהדורה חדשה של ספרה של השותפה הראשונה שלנו: נועה – נקודה. הבטתי על הקירות, וראיתי את הדמויות שבחרו בהוצאת הספרים הזו לכתוב עבורם את ספרם: יובל אברמוביץ, יניב זייד, ניר דובדבני, ועוד רבים אחרים וטובים. מיד הבנתי שבהוצאה הזו, גם אני אוציא את הספר שלי.

7.   תשתיות – התשתיות העסקיות שלנו הם הבסיס שעליו נשען העסק. תמיד נוכל גם בהמשך הדרך לפתח ולשדרג אותם, אבל נשתדל תמיד לבחור את האיכותיות ביותר עבורנו. תשתיות מעולות הם הבסיס לעסק מוצלח. כך לדוגמא צילומי התדמית שלנו, יש להם השפעה אדירה על העסק שלנו, על איך שאנחנו נתפסים בעיני המתבוננים בנו. יועצי התדמית גם הם חיוניים עבורנו. האתר ודף הנחיתה – מה הרמה המקצועית שלהם, כיצד ייראה הרקע, מהם הצבעים והגופנים שירכיבו אותו – כל אלו יש להם משמעויות רבות לעסק שלנו. נשתדל שלא לבחור על פי המחיר, אלא על פי האיכות. תשתיות העסק שלנו, הם הבסיס שיאפשר לעסק שלנו להמריא ולפרוש כנפיים.

8.   שעות ייעוץ –  מומחים מתמחרים את שעות הייעוץ שלהם בסכומים גבוהים ולעיתים גבוהים מאד. שהחלטנו לבחור עבורנו, את אחת מהמומחיות בארץ בשיווק, הנחנו שנשלם על כך כראוי. אולם ששמענו ממנה את המחיר  – בהתחלה, "נשמטה לנו הלסת.."  לאחר שהתייעצנו באנשי עסקים רבים שבחרו אף הם אותה לשעות ייעוץ, כולם בלי יוצא מן הכלל המליצו עליה בחום. הם אמרו שהערך שנקבל מהמפגש יהיה משמעותי כל כך, שבסופו של דבר יכפיל וישלש, את ההוצאה על כך.
באחד הספרים שקראתי, על משקיע מפורסם, הוא סיפר שהוא קנה במכירה פומבית ארוחת צהריים עם המשקיע האגדי וורן באפט. ארוחת הצהריים עלתה לו למעלה מ-600,000$ ! כן שמעתם נכון. אבל הוא כתב שזו ההשקעה הכי טובה שעשה בחייו העסקיים, ושהיא הקפיצה אותו למקום אחר לחלוטין בעסק שלו.
שעות ייעוץ הם קפיצות הדרך שלנו אל עבר ההתקדמות שלנו. הם קיצורי דרך משמעותיים שנעשה בחיינו העסקיים. נבחר את הכי טובים, שיקדמו אותנו ונשקיע בהם את מיטב כספינו, בסוף זה ישתלם.
בכלל, מקצועניים אוהבים לשתף מהידע שלהם. זה גורם להם להרגשה טובה. פעמים רבות בחרנו להתייעץ עם מי שחשנו שיוכלו לקדם אותנו בעסק שלנו, והם עשו את זה ללא תשלום או בתשלום סמלי. אל תהססו לבקש מפגש או התייעצות עם אנשי עסקים שנראה לכם שיקדמו אתכם. וגם אם המחיר על כך גבוה, לכו על זה, זה יקדם אתכם.

9.   ספרים – אני חובב ספרים מושבע ובכל פעם שאהיה ליד חנות ספרים או הוצאה לאור, תמיד אמצא את עצמי עם ספר או שניים לפחות בתור לקופה. מול המיטה שלי, נמצא מדף שתמיד מונחים עליו ספרים רבים ומגוונים שמקדמים אותי. אנחנו תמיד צמאים ללמוד ולקרוא עוד ועוד, ולעיתים רבות "הרומן" שלנו עם המחבר, רק מתחיל בקריאת ספרו, אבל משם הולך ומעמיק: להרצאות, למפגש או לקורס עד לשעות ייעוץ.
בכל נקודת זמן אהיה תמיד תוך כדי קריאת ספרים רבים, וגם אם הספר סה"כ יאיר לי נקודה משמעותית בחיי העסקיים, עדיין היה משתלם לרכוש אותו.

10.   "לא הביישן למד" – בתחילת דרכנו המקצועית, הסתכלנו על מקצוענים בתחום ובתחומים אחרים בסוג של הערכה ואפילו הערצה. ראינו כיצד הם מצליחים בעסק שלהם, ולעיתים הם היו עבורנו מקור השראה. אולם תמיד שהתלבטנו אם לגשת לדבר איתם, נרתענו מכך. משהו בנו גרם לנו לחשוב, שחבל לנו לבזבז להם את זמנם, ומה יש לנו להציע להם..
אבל זו טעות של מתחילים. כמו שכתבתי למעלה, מצליחנים אוהבים לחלוק את הידע שלהם עם אנשים רבים. הם מרגישים עם כך מצויין. בכל הפעמים שאזרנו אומץ וניגשנו להתייעץ איתם, הופתענו מהסבלנות ומהרצון הכנה שלהם ללמד ולסייע. לאחר שהבנו את זה, הסרתי לחלוטין את המגבלות שלי, והיום ברגע שאני פוגש מצליחן, שייתכן שרק אתמול התרגשתי והתלהבתי לקרוא את הספר שלו, או לשמוע את ההרצאה שלו, אני מיד ניגש, לוחץ לו את היד, מציג את עצמי, ובודק בנימוס אם יש מקום לשיתוף פעולה עתידי. בדרך הזו, נפתחים לנו כיווני פעולה מרתקים כל הזמן.

לסיכום: אנשי עסקים טובים הם אלו שיודעים לזהות הזדמנויות במהירות, ולקחת אותם בשני ידיים. לדעת לבחור את הקורסים, התוכניות, או שעות הייעוץ הטובות ביותר עבורם, ובתמורה לא יהססו להשקיע את מיטב כספם בכך. הם יהיו ממוקדים במה יקדם אותם בנקודת הזמן הנוכחית, לשלב הבא בעסק שלהם, ולבחור בקפידה את הדרך לשם. הם יתגברו על הביישנות הטבעית שלהם ותמיד יהיו צמאים ללמוד ולהתקדם, גם מבחינה מקצועית, אולם לא פחות חשוב ברוחם ובנפשם.

אומר עוד מילה בערב פסח: בעיני כיום בעולם המודרני, אם יש כבלים שעדיין אנחנו כבולים להם, הם בעיקר במחשבות שלנו. הקושי שלנו לתת חירות אמיתית למחשבות שלנו. חרות להגשים את מה שתמיד רצינו. חירות לחלום בגדול, ולהגשים את החלומות. להפסיק לפחד מההצלחות של עצמנו. בעיני זו היציאת מצרים הכי משמעותית עבורנו. והיא מתרחשת קודם כל במחשבות שלנו.

חג שמח!

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה