6 צעדים שיעזרו להחלטות שלכם לשנה החדשה להתקיים לאורך זמן / Tamar Chansky Ph.D

לשנה מלאה בהצלחות, קודם כל ותרו על פרפקציוניזם.

תחילת השנה העברית החדשה היא תקופה מורכבת. בהתחלה ישנה התרגשות באוויר, כמו התאהבות. אנחנו מרגישים רוח מתחת לכנפיים, מעיין הבטחה להתחלה חדשה, דלת פתוחה לאפשרות שהכל יהיה שונה (ומושלם) הפעם. אך מהר מאוד מתחלפת האופוריה, ועם סיום החגים רבים מוצאים עצמם חזרה בשגרה.

מהר מאוד מגיע החלק הזה שמציג כשלון, מראה לכם התרסקות צפויה, חבטה ואכזבה מוחלטת מעצמכם. כל הכוונות הטובות שהיו לכם נעלמו כלא היו. זה החלק בכם שאומר 'קבל החלטה. בוא נראה אותך'.

למרבה המזל, ראש השנה הוא לא הבעיה. זה אננו. ליתר דיוק, הפרפקציוניזם שלנו. הגישה שלנו, של 'הכל או כלום', ממסגרת את חיינו בתבנית שאומרת 'אם לא נצליח בכל רגע אז אנחנו נכשלים'. אף אחד לא רוצה להיות כשלון. אבל אף אחד גם לא יכול להיות 'מושלם'. רבים מאיתנו מחליטים שמכיוון שהפרנו את רוב ההחלטות שקבענו לעצמינו אז נוותר עליהן בכלל ופשוט נמשיך בדרך הרגילה.

אבל בוא נהיה ברורים באמת לגבי הדבר שאנחנו מפסידים כשאנחנו לא קובעים מטרות או לא מתמידים. אנחנו לא מונעים מעצמינו את הכשלון אלא מונעים את הצמיחה שלנו. הגדרת מטרות לוקחת אותנו גבוה יותר מנקודת המבט בה אנו נמצאים למקום גבוה יותר, למראה אחר שלנו.במקום להיות משתתף פסיבי המגיב לחיים על טייס אוטומטי, על ידי הגדרת מטרות אנו יכולים לדמיין נתיבי תעופה שונים, לשאול את עצמינו אם אנחנו באמת הולכים לאן שאנחנו רוצים ובאופן כללי לקחת אחריות על חיינו. אלו יכולות להיות שאלות גדולות לגבי הכיוון הנכון או שאלות בקנה מידה קטן יותר. זה יכול להיות כיוונון של הפרטים או חיפוש איזון, הגשמה ובריאות בחיי היומיום.

אז הגדר מטרות, קח את ההזדמנות לנהל את חייך במקום שהם ינהלו אותך. אבל כדי להישאר במשחק ולעמוד על הרגליים, אל תתן לפרפקציוניזם להיות השופט שלך.אתה קובע את הצעדים. כוון לשינויים לאורך זמן ולא לשלמות. שינויים מתמשכים לוקחים זמן ואתה שווה את ההשקעה. המטרות והשאיפות שלך שוות את ההתמדה. פרפקציוניזם לא יכול להבין את זה, אבל אתה כן יכול.

הנה 6 רעיונות שיתנו להחלטות שלך את הכוח להישאר:

שום פעולה היא לא קטנה

כשאנחנו מחליטים החלטות חדשות – תמיד הן 'גדול יותר, טוב יותר'.כן, אנחנו רוצים את ההחלטות הגדולות אבל לרוב התוכניות הגדולות לשנות את החיים הן לבלתי מעשיות, לפחות לא לביצוע בבת אחת. תחשבו קטן יותר. האם אתה רוצה לאכול ארוחה אחת נוספת כל שבוע עם המשפחה שלך? האם אתה רוצה לחלוק הוקרות תודה עם המשפחה שלך כל שבוע? האם אתה רוצה להתנצל מהר יותר, להיות יותר נחמד לזרים או אנשים שאתה מכיר? אנחנו לא צריכים מטרות שתהפוכנה את חיינו לבלתי רציפים או כאלו שלא יאפשרו לנו לזהות את עצמינו – אנחנו רוצים את הפעולות שיהפכו את חיינו לטובים יותר.

עבוד על העצלות הטבעית שלך: הגדר תוכנית מראש

כשלון וסחבת קורים לעיתים קרובות כאשר אנחנו לא נערכים מראש, כאשר אנחנו מבינים שכדי לבצע משהו מסויים עלינו לקום ולעשות דברים לשם ביצוע המשימה. למשל, קבלת החלטה של שתיית שייק בריא בכל בוקר אבל אז מגיעה ההבנה שאנחנו צריכים לבצע מספר פעולות כדי שיהיה שייק מוכן.התארגנות מראש לשם כך עשויה למנוע אי ביצוע של הפעולה (למשל הכנת השייק כבר בערב או הכנת המצרכים מראש על השולחן במטבח). המנעו מתופעת 'הדקה ה-90'. רוצה להתחיל ללכת לחדר הכושר בשבועיים הקרובים? קח את התיק שלך והכנס אותו למכונית שלך. רוצה להתחיל לקחת צהריים לעבודה? הכן זאת בלילה הקודם. רוצה לחסוך כסף בכל חודש? הגדר הוראת קבע אוטומטית חודשית לפקדון.

חשוב לטווח קצר

כמו שאנחנו לא מתכננים את התפריט שלנו ל-12 חודשים קדימה או מה נלבש בכל יום לאורך השנה, כך אנחנו לא צריכים לתכנן את המטרות האחרות שלנו עבור פרק זמן גדול מאוד ואז להתרגז כשאנחנו לא יכולים לבצע את זה. נסו לתכנן מטרות עבור כל חודש ולא כל השנה. באופן הזה אתם יכולים לבדוק את עצמכם וגם להגיב בהתאם לדרך בה אתם עומדים או לא עומדים במשימה.

תנו לזה זמן

לפי מחקרים, על מנת לייצר דפוס או הרגל חדש נדרשים כשלושה שבועות.  אז במיוחד בשבועות הראשונים מרגע שהצבת מטרה, אתה צפוי לחוות אי יציבות בביצוע. אבל תחזיק מעמד. כוח ההרגל ממתין לך בצד השני. אם מראש תתכוננו לכך שצפויות לכם עליות ומורדות ותערכו לכך, לא תפרשו את הסיטואציות בצורה לא נכונה ולא תצטרכו להמציא סיבות לויתור. במקום זה תחשבו: ידענו שזה יגיע, ננסה שוב מחר.

לחשוב על מטרה מחוץ לעצמינו

אני, אני, אני… לכולנו נמאס להתמקד בעצמנו – המראה שלנו, הרגלי האכילה שלנו, המשקל שלנו. הכל דברים טובים אבל הרחבת המוקד מעבר לעצמנו עשוי לייצר הרבה יותר טוב מאשר התמקדות בנו. אפשר להתנדב בחלק מהזמן שלך, זה גם יכול להיות משהו שלא דורש תכנון כמו להיות סבלני ונחמד באינטרקציות שלך בעבודה, לאתגר את עצמך לראות את הטוב ביותר אצל אחרים, לעשות משהו כל שבוע "רק בגלל". 

לפעול ביחד

אנחנו שונים ברצונות שלנו וכאשר אנחנו נכשלים בהחלטות שקיבלנו אנחנו קצת מבודדים והכשלונות נוטים להיות מקור לביקורת והאשמה עצמית. אבל אם כולנו באותה סירה בואו נתמוך אחד בשני בדרך להצלחה. תמצאו חבר לספורט או קבוצה לפעילות שאתם רוצים להתמיד בה, מישהו שעובר אתגרים דומים לשלכם. תמצאו אדם או חבר שתוכלו לחלוק חוויותמשותפות בתהליך ולעדכן על ההתקדמות שלכם. הם מצידם יעשו את אותו הדבר. זה יהיה גם האדם שירים אותך ויעזור לך לחזור למסלול כאשר תצמעד, הוא יעזור לך להבין שזה לא נורא ושאתה יכול להמשיך הלאה.

מחשבה אחרונה לפני סיום, השנה כאשר אתם מקבלים החלטות וקובעים מטרות לשנה הזו, במקום לחשוב שאתם מתחילים מאפס, קחו רגע צעד אחורה והתבוננו בכל מה שכבר השגתם בשנה הזו, במי שהפכתם להיות. אתם תגלו שחלק מהדברים כבר נמצאים. ראו את ההחלטות שלכם כהזדמנויות לשחרר את עצמכם ולהפוך לגרסה עוד יותר משופרת של עצמכם. תזכרו שבכל יום אתם בדרך להיות עוד יותר טובים ממי שהייתם (ולא בהשוואה לאחרים).

 


שתהיה שנה טובה ומבורכת!

תורגם מאנגלית לעברית כולל התאמות ושינויים על ידי נועה ענתבי פינטו.

את המאמר באנגלית תוכלו לקרוא בלחיצה כאן

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה