5 כללי ברזל של רוברט שמין להתנהלות מול משקיע פוטנציאלי

אתה עומד עם העסקה שלך מול משקיע פוטנציאלי ומתחנן בתוכך שהוא לא יגיד ״אני לא מעוניין״.

אם אתה רוצה לעשות נדל"ן ואין לך כסף זמין כדי לשים בעסקה סביר להניח שתצטרך לגייס את הכסף הזה מאיפשהו. ופה עולה אצל כולם בדיוק אותה השאלה: "למה שמישהו ישים את הכסף שלו אצלי?"  אגב, זה גם אחד הפחדים הכי גדולים בקרב אלו שעושים את צעדיהם הראשונים בנדל"ן (או אלו שחושבים להיכנס לתחום) – גיוס כספים.

איך זה נראה בדרך כלל? מצאת עסקה שאתה חושב שהיא טובה העניין הוא שלך עצמך אין כסף מהבית ואתה צריך ללכת למישהו אחר "ולבקש ממנו" את הכסף שלו. מרגיש רע, נכון? מפחיד…מלחיץ…הזוי.

"למה שמישהו יסתכל עלי בכלל??" אני לא איזה נואם משכנע, אין לי לוק של איש מכירות מהסרטים ואני לא איזה טייקון שכל החברים שלו מליונרים למה שמישהו ירצה להשקיע בי?״


הכנו לך חבילת היכרות שתכניס אותך עמוק לסביבה יזמית ולנדל"ן רווחי>>

אז קודם בוא ניקח אוויר ונירגע יש לנו תשובות בשבילך (מרוברט שמין עצמו) והן תעשנה לך סדר בראש.

אגב, אנחנו מביאים לך אותן מתוך אירוע שנקרא "מערכת יחסים אחת למליון דולר" – זו הרצאה שרוברט העביר בזמנו מול קבוצת יזמים בה הוא חלק איתם תובנות של עסקים שמגלגלים מליוני דולרים ונתן להם אפשרות לשאול כל שאלה על עסקים, נדל"ן ויזמות.

באותה הזדמנות אחד המשתתפים זרק שאלה בוערת על איך לגשת למשקיעים? תעדנו את מה שרוברט ענה בדקות הללו כתשובה והנה זה לפניך.

1. לעולם אל תבקש את הכסף שלהם – תבקש חוות דעת!

ראשית כל, האדם שאתה פונה אליו אולי בכלל שונא נדל"ן  או עבר חוויה שלילית בתחום, אז אל תיפול עליו ישר עם פרטי העסקה עצמה ודיבור על תשואות וכו'. שאל אותו: "מעניין אותי לדעת מה דעתך על השקעות נדל"ן?"

ולגבי העסקה עצמה – אל תבקש את הכסף שלו, תבקש את חוות דעתו. משהו בסגנון: "קודם כל תודה על זמנך! אני אשמח להסתמך על נסיונך ולשמוע את דעתך על העסקה שיש לי.." אם הוא מעוניין לשמוע והסכים לעזור – רק אז שתף אותו בפרטי העסקה. 

כך שניכם מרוויחים. אתה חוות דעת ומישהו שישאל שאלות חכמות לגבי העסקה והוא, ובכן אם העסקה באמת טובה, סביר להניח שהוא יעלה בעצמו את האפשרות להשקיע בה.

2. תמיד תבקש יותר כסף ממה שאתה צריך

אחד הדברים שממש תרצה לחסוך מעצמך  זה לבוא למשקיע פעם שניה ולומר לו "שמע, לא הלך כמו שתכננו…אנחנו צריכים עוד 200,000 שקל..". תזכור שאף אחד לא אוהב לשמוע את זה, גם אם יש לו כסף. אז הכנס לתוכנית שלך גם את הבלתמי"ם ותבקש מראש יותר ממה שנראה לך שדרוש (אבל תהיה עדיין מציאותי, לא מופרז).


בחבילת Intro תלמד מרוברט איך לממן את העסקאות שלך בלי כסף מהבית>>

3. תבוא מוכן עם תרחישי A-B-C

כנס לראש של המשקיע לרגע. מה יותר רציני לדעתך? יזם א' שבא ואומר: "אני צריך X כסף, נעשה את העסקה ונרוויח Y כסף!" או יזם ב' שבא ואומר: "בתרחיש A שהוא המעולה העסקה תלך כמתוכנן, דבר שיאפשר לנו לצאת בסוף עם Y רווחים. בתרחיש B אנחנו עדיין במצב טוב אבל כנראה שיש עיכוב בזמן העסקה ושנצטרך להשקיע X כסף נוסף. בתרחיש C המצב כנראה ממש גרוע. לא עשינו שום רווחים ואנחנו עוברים לתוכנית גיבוי שבה נוכל להחזיר לפחות את מה שהשקענו.."

מי נתפס רציני, ריאלי ומחושב יותר יזם ב' כמובן. ֿ אצל אדם כזה יש יותר ביטחון להשקיע את הכסף.

4. תבוא עם תכלס למשקיע – "מה יוצא לו מזה?"

בלי הרבה קשקושים ודיבורים, תבוא עם דף אחד פשוט שעליו פרטי העסקה ועם שורה תחתונה עבור המשקיע – מה יוצא לו מזה. 

יכול להיות שיש לך קלסר שלם עם כל פרטי התוכנית – את זה אתה לא צריך להראות בשלב הראשון למשקיע. אל תבלבל אותו עם עודף נתונים. תן לו דף אחד עם תכלס.

5. תתרגל את הפרזנטציה שלך ותן תשובות לפני שישאל!

תהיה מוכן לשאלות אפשריות, גם אלו הקשות ביותר. נסה לצפות אלו שאלות הוא עשוי לשאול ותעלה אותן לפני שהוא יעשה זאת (כולל פיתרונות). הוא יראה שעשית שיעורי בית וצפית גם אפשרויות פחות נעימות.

אוקיי – אז מה נשאר לך לעשות? למצוא עסקה מעניינת ולגשת איתה למשקיעים פוטנציאליים. 

אגב, לרוברט שמין לקח שנתיים! עד שהוא הפסיק לנתח, לחשוב ולפחד ותכלס הוריד עסקה על חוזה וניגש איתה למשקיע.


ים של תוכן מעשי ודרכי פעולה להתחיל עסק נדל"ן מחכים לך פה>>

רוברט עשה את זה באמת ללא כסף מהבית. הוא מצא מישהו שיש לו את הכסף, עשה את מה שכתוב למעלה (בהתחלה די במקרה) וסגר איתו שיטת עבודה שבה הוא רץ להביא עסקאות והשני מביא ת'כסף.

אז אפשר לעשות נדל"ן בלי כסף מהבית או לא? אפשר. אם אתה יודע מה יש לך ביד (העסקה) ויודע איך לגשת לאנשים ולהציג את העסקה (המשקיע) אתה תוכל להרים יופי של עסק נדל״ני.

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה