הרצל אמר

שלום לך, תודה שבחרת להשקיע את הזמן שלך ולקרוא את המאמר החמישי בסדרה ״מסע משותף ב-4 הנתיבים״.

 

במאמר הקודם דיברנו על נתיב הפיתוח בו אנחנו עוצרים ״להשחיז את הגרזן״ ועושים פיתוח אישי ועסקי שיאפשר לנו לעבור ממצב ש״השוטף שוטף״ אותנו למצב של להנהיג וליצור את חיינו.

 

למדנו איך בשלוש שאלות: מה אני רוצה? למה אני רוצה את זה? איך אני יוצר את זה? אנחנו בונים תכנית פעולה שתעזור לנו לעבור ממצב של טו דו ליסט אינסופי לניהול משימות לאור חזון (נתיב החלום).

 

נתיב החלום מורכב מחזונות של פרויקטים מנתיב הפיתוח ומחלומות אישיים (חלומות ילדות וחלומות חומריים) והוא מספק לנו את התשוקה והאנרגיה להתמודד עם השוטף והפיתוח.

 

החזון שלנו הוא למעשה התשובה לשאלות:

 

איך יראו החיים שלך בעוד חמש שנים?

בראייה של מערכות יחסים השונות איך הן יראו עוד חמש שנים? הורות, זוגיות וכו'

ובראייה עסקית איך העסק שלך יראה בעוד חמש שנים?

 

במאמר הנוכחי אני רוצה שתאותתו שמאלה ל״נתיב החלום״ כדי ליצור את החזון, התמונה העתידית אליה אתם רוצים להגיע שתמלא אתכם באנרגיה לעשייה היומיומית שלכם ותאפשר לכם להנות מהדרך מתוך קבלה של מה שקיים שהוא בדיוק מה שאמור לקרות כדי שנגיע לאן שאנחנו מדמיינים שאנחנו רוצים להגיע ולמה.

 

״להגשים את החלום לא יראה כמו שדמיינת, אבל יעזור לך להגשים אותו כמו שאתה מדמיין״

 

אחרי שהבנו את ה״למה״ ויצרנו תכנית פעולה נגלה שהצעדים הראשונים לא מרגישים ולא נראים כמו שדמיינו שהחלום שלנו יראה וכאן מגיע המבחן אם הדבר אכן מדוייק עבורנו והאם אנחנו מוכנים ״לשלם את המחיר״ כדי ״להנות מהרווח״ של ההגשמה.

 

כאשר אנחנו מתחילים ללכת ונתקלים במחסום לרוב מדובר במנגנון הגנה שאני קורא לו
״תמרור עצור שינוי לפניך״, זה בא להגן עלינו מפני צעדים שעלולים להיות מסוכנים עבורנו, אבל כאן הזמן שלנו לקחת את ההגה לידיים ולשאול:

 

״האם הצעד הזה מדוייק לי?״

 

–       אם התשובה היא ״כן״ סימן שעומדת לפנינו ״מתנה בתחפושת״ (בהרחבה במאמר הבא) ועכשיו נותר לשאול את עצמנו ״מה נדרש ממני לעשות כדי להפוך את הבעיה למתנה״ ולעשות את הצעד הנוכחי כדי להתקדם.

–       אם התשובה היא ״לא״ אז יכל להיות שאנחנו לא במקום מדוייק לנו ואנחנו צריכים לעשות Exit ולדייק את המטרה שלנו כך תהיה יותר מדוייקת עבורנו ומחוברת לחזון.

 

״הרצל אמר״

 

מכירים את המשחק הרצל אמר? אז כך גם בחיים כאשר אנחנו באים לבצע פעולה נשאל את עצמנו לפני:
״הרצל אמר״? כלומר ״האם זה מחובר לחזון שלי?״ ״האם זה מקדם אותי?״ אם התשובה היא כן אז נבצע ואם לא מקדם אותי, נעשה Exit ונדייק את העשייה שלנו שתהיה יותר מחוברת לערכים ולחזון שלנו.

 

השאלה הזו תעזור לנו להיות יותר אפקטיביים כאשר נהיה מוצפים בגירויים ודברים שמסיחים את דעתנו, כאשר נבין שהדבר אכן מחובר לחזון שלנו יהיה לנו קל להבין אם הוא מקדם אותנו ולפעול , במקום להיות תגובתי ומופעל.

הגדרת חזון הינו תהליך שאני מאד ממליץ לעשות. בתור התחלה בצורה פשוטה של כתיבה חופשית במענה על השאלה: ״איך אני רוצה שהחיים שלי יראו בעוד חמש שנים״ תרשו לעצמכם לעוף ולתאר איפה אתם גרים? איך נראה הבית? משפחה? ילדים? עיסוק? וכו'.

 

ככל שתפרטו יותר כך תזינו את תת המודע שלכם ה-Waze בהגדרה טובה יותר שתעזור לכם לנהוג לכיוון של החיים הרצויים שלכם.

 

אתגר משותף – להתייעץ עם ה״אני העתידי״ שלכם

 

אני מזמין אתכם לתרגיל מעניין שיכל לשרת אתכם ביום יום וגם בכתיבת החזון שלכם ואני קורא לו להתייעץ עם ה״אני העתידי שלי״ זה תרגיל רב עצמה ודורש תרגול כדי לקבל תשובות בהירות אבל עצם ההתנסות בתרגיל תיצור נתיבים נוספים במח שיפתחו אתכם לדרכי חשיבה חדשות ומשם לנהיגה באיזורים חדשים שעוד לא הכרתם כמו מגלי ארצות אבל הפעם הארץ זה החיים שלכם. נשמע מרגש נכון? אז קדימה לעשייה….

 

איך מתייעצים עם האני העתידי שלי?

 

מזמין אותך למצוא מקום שקט בתור התחלה, בהמשך אפשר פשוט להשתמש בזה בכל מקום.

לעצום עניים, לנשום עמוק, להרגע מטרדות היום, לדמיין שני סלים, אחד רשום עליו ״עתיד״, אחד רשום עליו ״עבר״ וכשמגיעות מחשבות פשוט לזרוק אותם לסל המתאים עד שאתם מרגישים שיש קצת יותר שקט בראש. אתם יכלים להיות רגועים גם אם שמתם משהו ממש חשוב בסל אם הוא מספיק חשוב הוא יחזור בהמשך.

 

כשהראש שקט פשוט תשאלו שאלה:

 

״אני עתידי יקר בן כמה אתה״?

 

אתם גם מוזמנים להיות יותר ספציפיים

 

״אני העתידי בעוד חמש שנים אשמח להתייעץ איתך״

 

ואז פשוט לשאול אותו כל דבר שהייתם רוצים לדעת, מה הוא חושב על זה או איך הוא היה מתנהג בסיטואציה שאתם נמצאים בה?

 

אחרי ששאלתם, תנו למחשבות לעלות, תנו לתשובות לעלות, גם אם בהתחלה אתם מרגישים מטופשים ולא מאמינים שאפשר לקבל תשובות מהעתיד זה בסדר זה ממש טבעי, תנסו שוב ושוב עד שלפתע תקבלו תשובות יצירתיות שלא חשבתם עליהם קודם, הן יכלות לכוון אתכם ולתת לכם רמזים על מקום שאתם יכלים ללכת אליו, אופן פעולות לפעול בו ועוד.

 

אחרי שתיהיו מיומנים תוכלו כך באמצע היום שאתם נתקלים בסיטואציה לשאול את עצמכם, איך האני העתידי היה נוהג עכשיו? ולתת לו קצת את ההגה, תיהיו מופתעים לגלות דברים מעניינים שקורים.

 

מי שאתם עכשיו זו הגרסה הכי טובה שאתם יכלים להיות, האני העתידי הוא בעל פרספקטיבה נוספת שיכלה לתת לכם זווית נוספת על איפה שאתם נמצאים היום ולהנות מרעיונות שלא חשבתם עליהם קודם.

 

בהצלחה!

 

בואו להיות אורחים ב- TEAM8 MASTERMIND!
[מוגבל ל-10 אורחים בלבד בכל מפגש] מה זה TEAM8 MASTERMIND? פעם בשבועיים אנחנו נפגשים בקבוצות אינטימיות לעשות מאסטרמיינד ברוח 4 הנתיבים. 
יושבים יחד בקבוצה של 8 אנשים ומשתפים בעיות שלנו מהשוטף ויחד עם הקבוצה מבינים 
איך אפשר להפוך את הבעיה למתנה ולצאת עם פעולות מיידיות שיאפשרו לנו להתקדם ולהתפתח למקום אחר. בואו להנות מכיווני חשיבה חדשים, משאבים וקשרים של הקבוצה, מקום בטוח עם תקשורת פתוחה ומעצימה, לצאת טעונים ומלאים באנרגיה ולהתמודד בצורה טובה ומקדמת יותר עם אתגרי החיים והעסק. לפרטים והרשמה למפגש התנסות [ללא עלות] לחצו כאן >>

]]>

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה