נהיגה מונעת

שלום כייף שהיצטרפתם למאמר נוסף בסדרה של ״מסע משותף ב-4 הנתיבים״.

 

אני רוצה לתת לכם היום כלי שיאפשר לכם בשלושה צעדים סיסטמטים להגדיל את היכולת להשיג את מה שאתם באמת רוצים ולחוות סיפוק אמיתי ומשמעותי בחיים.

 

במאמרים הקודמים דיברנו על נתיב השוטף בו נמצאות מערכות היחסים השונות בחיים והזמנתי אתכם לאבחן ״נזילות״ של אנרגיה במערכות היחסים השונות ולהבין מה ״מספר הלחם״ של אותה מערכת יחסים, האם היא מאוזנת או לא, האם היא גורמת לאיבוד אנרגיה או קבלה ומילוי של אנרגיה.

 

הבנו שכאשר מספר הלחם במערכות הנכסים בחיינו לא מאוזן הנהגים של קריז ופליז לוקחים את ההגה ואנחנו למעשה נותנים לפחד ולסטרס לנהוג במכונית שלנו, על מנת שנוכל להחזיר את ההגה לידנו ולהנהיג את חיינו עלינו ליצור תכניות פעולה שיהוו מעין ״נהיגה מונעת״ ויכשירו את הנהגים האוטומאטים לנהוג לכיוון של שגשוג ולא יפעלו באוטומאט של הגנה לטובת הישרדות.

 

״הבעיות של השוטף היום הן הפיתוח של מחר, הפיתוח של היום הוא השוטף של מחר.״

 

במאמר הנוכחי נדבר על נתיב הפיתוח, זה הנתיב בו אנחנו עוצרים ויוצרים מסגרת של זמן ״מחוץ״ לשוטף, ״משחיזים את המסור״ ויוצרים תכניות פעולה שיעזרו לנוע להגיע כמו עם waze לאן שאנחנו באמת רוצים להגיע.

 

יש היום כלכך הרבה גירויים ואם לא נשמור על פוקוס על מה שאנחנו בוחרים להתמקד בו נמצא את עצמנו נשאבים לפוקוס של אחרים ואז השוטף שוטף.

 

רוברט שמין אומר: ״מה שאתה מתמקד בו גדל״ ומה הכוונה, אתה מכיר את זה כשלמדת נהיגה פתאום כל רכב שני היה ל, כשהיית בהריון פתאם כולם נשים בהריון, כשאתה חייל כולם פתאם חיילים ועוד ועוד דוגמאות.

 

כך ברגע שתבחר במה אתה רוצה להתמקד אתה תבחין בהזדמנויות להגשים ולהתקדם באותו רעיון שבהריון כך שבעיות וגירויים שיבואו אליך פתאם יתחברו למה שאתה מתמקד בו ויאפשרו לך ללמוד ולהתקדםאל עבר היעד שבחרת להתמקד בו.
 
החכמה היא לקחת Information ולעשות לו Transformation לטובת ההתפתחות שלך. המדיה מסביב חושפת אותך להמון מידע לא מועיל ולכן אני ממליץ כשלב ראשון על דיאטת דלת מידע שבעצתו של אחד המנטורים שלי אלי שביט עשיתי לפני שנים רבות ושילשתי את רמת הפוקוס שלי והיכלת להביא רעיונות לכדי הגשמה. הקול הזה בתוכי שפחד ״להיות״ מנותק בעצם פחד להיות מחובר, להרגיש את עצמי ואחרי שהתגב רתי על הפחד הזה, הרגש הפך לגשר להווה, לרגע וחווית החיים שלי כבר השתפרה.

 

כולם נלחמים על תשומת הלב שלנו בואו נקדיש את תשומת הלב שלנו פנימה. תשומת הלב. זה המשאב של הלב, המצפן של הרצון שלנו בואו נוודא שאנחנו מגייסים את הלב לטובתנו וקשובים לו ולא מאבדים את התשומה שלו למידע לא רלוונטי במקרה הטוב ואפילו לא מזין במקרה הפחות טוב.
תוכן שאנחנו צורכים כמו המזון שאנחנו צורכים בואו לא נעשה את זה על אוטומאט אלא נעצור כמו ביקורת דרכונים ונוודא שאנחנו צורכים גירויים וחומרים חיצוניים שעולים בקנה אחד עם ההתפתחות שלנו עם הצמיחה שלנו. כאשר ארבעת הנתיבים שלנו ברורים זה עוזר לנו ב״מיון״ הגירויים החיצוניים ומגדיל את מהירות התגובה שלנו לעשות go ,no go ולבחור מה אנחנו מוכנים להכניס לתוכנו ומה לא.
 
לקחת חזרה את הפוקוס כמו לקחת חזרה את ההגה באמצעות נהיגה מונעת שהיא יצירת ריטואלים שמייצרים מנהגים – שוב משורש נהגים , הכשרת נהגים אוטומאטים מקדמים וחשוב שזה יהיה מחובר לפעולות שייצרו נתיבים חדשים במוח שבהמשך יהפכו להיות הנתיב המרכזי אליו ילך החשמל באופו אוטמאטי ויעזור לנו לקדם את עצמנו בפחות מאמץ והשקעת אנרגיה.
 
מה ה Drive שלך?
כדי להתחיל לנסוע אנחנו שמים את מוט ההילוכיים האוטומאטי על דרייב, דרייב למעשה הוא השילוב של לאן אני רוצה לנסוע, למה אני רוצה לנסוע כלומר התשוקה הדלק ואיך אני מתכוון לנהוג לשם כלומר מה אני צריך לעשות כדי להגיע.
בוא נראה מהן שלושת הצעדים שיעזרו לנו ליצור תכנית פעולה ״פרויקט פיתוח״ שיעזור לנו ״לנהוג״ לאן שאנחנו באמת רוצים להגיע:
 
צעד 1 – המעבר מ-צריך ל-רוצה
נשאל את עצמנו – מה אני באמת רוצה?
שימו לב לשפה שלכם, כמה פעמים ביום אתם אומרים לעצמכם או לאחרים ״אני צריך ל….״
אני מסכים שישנן פעולות שאנחנו מחוייבים לעשות אבל הן נובעות מבחירות שעשינו בעבר…
תתחילו לתרגל להחליף את המילה ״צריך״ במילה ״רוצה״ וכך תבחינו האם אתם מחוייבים לדברים שאתם באמת בחרתם או שאתם רוצים לשפר את הבחירה ולפעול לאור תכנית מדוייקת יותר.
 
נתיב הפיתוח בדיוק מזמין אותנו לעצור ולבחון את הבחירות שלנו ולהבין שאנחנו לא צריכים, לא חייבים, אלא אנחנו מחוייבים, למה אנחנו מחוייבים? לבחירות שלנו, לתכניות שלנו, השאלה אם באמת עצרנו ובחרנו או שאנחנו מחוייבים לרצון של אחרים ומוצאים את עצמנו בנהג המרוצים להיות בצריך כדי שכולם יהיו מרוצים ולא חס וחלילה ״ינטשו״ אותנו או לא יאהבו אותנו?
אז הצעד הראשון הוא להבין מה אני באמת רוצה שתחומים השונים בחיי וליצור תכנית פעולה מוגדרת של הדברים שאני רוצה לעשות ולא צריך לעשות.
מרשימה של מטלות לרשימה של משימות לאור מטרה וחזון.
מה אתה באמת רוצה? מה התוצאה? מה החזון? מהי התוצאה הספציפית שאתה מתחייב להשיג? לבני אדם יש את היכלת להשיג וליצור כל דבר שהם מפוקסים עליו ויכלים לדמיין אותו קורה. החכמה היא להיות מספיק ספציפי כדי שהמוח יוכל להכיל את הרעיון ולהפוך אותו לאמיתי. קשה מאד להשיג משהו כללי ומעורפל.
ברגע שנגדיר ספציפית את התוצאה של פרויקט הפיתוח שאנחנו רוצים להשיג ונחבר את זה לחזון והשפעה מבטיח לכם שהמוח שלכם ימציא רשימת משימות חדשה לגמרי שיש בה לא מה אני אמור לעשות אלא מי אני אמור להיות, איך אני אמור לחשוב, להתנהג ומשם יבואו הפעולות המדוייקות לאור תוצאה רצויה. וכך תמקסם את היכלת להגיע לתוצאות תוך כדי הנאה ורווחיות. הנאה מסיפוק ורווח של התוצאה שרצית והרווחת למידה, מערכות יחסים, כסף.
 
אז איך מגדירים מטרה חכמה?
ראשי תיבות של smart הן:
S מטרה ספציפית
M מטרה מדידה
A מטרה ברת השגה
R מטרה ריאלית
T מוגדרת בזמן
 

 

צעד 2 – מ-משמעת ל-משמעות
אז אחרי שעצרנו, כל הכבוד!!! זה לא מובן בכלל בימינו בכלל לעצור ולשאול את עצמנו מה אנחנו באמת רוצים ולעצב את החיים שלנו מתוך בחירה ותכנון.
 
עכשיו נשאל את עצמנו שאלה לא פחות חשובה.
 
למה אנחנו רוצים את מה שבחרנו, מי ניהיה כשנשיג את זה, איך החיים שלנו יראו, איך זה ישפיע עלינו על הסביב שלנו, כשיש לנו סיבה למה אנחנו עושים את הדברים יותר קל לנו להתמיד.
 
משמעות=משמעת
 
אני רוצה לספר סיפור קצר שממחיש את זה בצורה נחמדה
 
״מספרים על אדם לפני המון המון שנים שהלך ברגל וטיפס בעליות של ירושליים, לפתע שומע רעש של חריקות מאחוריו הוא מסתובב ורואה אדם זועף וממלמל קללות בינו לבין עצמו וסוחב מריצה עם אבנים גדולות וכבדות.
 
האיש שהלך שאל את האיש שסחב את המריצה: ״למה אתה כלכך זועף?״
והאיש הסוחב ענה לו: ״אתה לא רוה מה אני עושה??? סוחב מריצה כבדה בעליה בחום הזה??
אוקי המשיך האיש ללכת והאיש עם המריצה התקדם במעלה העליה ונעלם.
המשיך ללכת ופתאם שומע צליל מוכר של חריקה מריצה הוא מסתובב ומה הוא רואה?
 
איש דומה לאיש הקודם, סוחב מריצה מלאה באותה כמות אבנים פחות או יותר אבל האיש אינו זועף, להיפך האיש קורן!
מאד מופתע מהפער בין שני האנשים שמבנה גופם דומה וכך גם המשקל שסחבו במרציה אבל כל אחד במצב מנטלי אחר לגמרי.
האיש שהלך שאל את האיש שסחב את המריצה: ״למה אתה כלכך קורן?״
והאיש הסוחב ענה לו: אתה לא רואה? אני סוחב אבנים במריצה, אני בדרך לבנות את בית המקדש!!!
כולו בהתלהבות ממשיך במעלה העליה ונעלם.״
 
בית המקדש אנשים יקרים זה אנחנו , זה החיים שלנו, כאשר נבנה את התכנית לבניית החיים שאנחנו באמת רוצים נוכל ״לסחוב״ בהתלהבות כל אתגר שניתקל בו בדרך שהתחייבנו ללכת אליה והבנו למה אנחנו הולכים בה.

 

צעד 3 – מ-הכח אל הפועל
אחרי שהגדרנו מטרה חכמה והבנו למה אנחנו רוצים להשיג אותה זה הזמן לכתוב את האיך, מהן המשימות שאנחנו רוצים לבצע כדי שנגיע וננהג לאן שאנחנו באמת רוצים.
אם נמשיך לשאול את אצמנו כל הזמן ״מה צריך לעשות״? אין לנו חיים יש לנו, רשימות אינסופיות של טו דו ליסט שגם אם נשלים אותם עדיין לא נרגיש את תחושת הסיפוק שציפינו להרגיש כשתכננו את הרשימה לביצוע.
לא יהיה לנו תכנון יומי אם אין לנו תכנון לחיים,לעסק, למשפחה. אין טוב יותר או פחות, רק חשוב שנבין מה אנחנו באמת רוצים  לפני שאנחנו מתחילים לתכנן.
אם תסתכלו ביומן שלכם בתקוה שיש לכם אחד, תמצאו בהסתכלות אחורה הרבה פעולות אבל האם הן קשורות לתוצאה ספיציפית שרציתם להגיע אליה? האם הם קשורות לתמונה גדולה יותר של תוצאה שאתם רוצים ליצור?
אז אחרי שתהיה לכם את התמונה של הדברים שאתם רוצים ליצור , תדמיינו את התמונה הזו בעוד שנה ואז תגזרו לאחור פעולות ברמה החודשית, שבועית, יומית שיאפשרו לכם להגיע אליה.
אם תתאמנו ותמשיכו לשאול את עצמכם, מה אני רוצה? מה אני רוצה? התשובות יתחילו להשתפר זה עניין של התמדה.
הגדרה של מטרות ובניית תכנית פעולה של: ״מהן הפעולות שאני צריך לעשות כדי להגשים״? יאפשרו לך להכשיר את הנהגים האוטומאטים שלך להירתם לנהיגה משותפת בדרך לשגשוג.
 

 

הכל ידוע מראש והרשות נתונה –
מה שידוע מראש שיקרו לנו דברים שיבואו גירויים מבחוץ Information
הרשות נתונה היא להתאמן כדי שנוכל לבחור לעשות Transformation ולהפוך את המידע לפעולה מקדמת אל עבר המטרות שלנו.
בהמשך נראה איך ארבעת הנתיבים יעזרו לנו לשמור על הנתיב שלנו בתכנית הפעולה כדי שלא נרד מהפסים 🙂
בהצלחה!
 
 
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה