תרשים אותי

שלום וברוך שובך למסע משותף ב-4 הנתיבים, והפעם – "תרשים אותי" (:
סוף סוף יש עיצוב ראשוני למודל 4 הנתיבים ולכלי של ״מתנה בתחפושת״!
 למי שלא קרא את המאמרים הראשונים במסע וגם למי שכן קרא, אתן תזכורת קצרה על מנת שנהיה על אותו דף, כי זה לא סתם מודל, זו שפה וזה תהליך של מודעות שלוקח זמן להפנים ולהשתמש בו ככלי ליצירת טרנספורמציה אמיתית בחיים.
 השוני במאמר זה מקודמיו הוא שלא אנגיש ידע חדש, אלא אחזור על החומר. קצת כמו לקט שעושים בסדרות שמאפשר להבין מה היה עד כה וגם אוסיף קישורים למאמרים קודמים שיאפשרו העמקה והבנה של הנושא שאדבר עליו בכל שלב במאמר.
 אז יאללה תרשים אותי! 
 להלן תרשים מודל ״4 הנתיבים״:

כפי שתראו, הכול מתחיל במנגנון ביולוגי הישרדותי פשוט שנקרא: גירוי-תגובה,
אבל מסתבר שבין הגירוי לתגובה מסתתר האוצר הגדול ביותר אותו אנחנו מחפשים כל חיינו בחוץ, אבל למעשה הוא נמצא בפנים.
בין הגירוי לתגובה ישנו מרווח:
גירוי———מרווח———תגובה
ומהו האוצר שמסתתר במרווח? חופש!
כן כן, החופש אותו אנחנו מחפשים בחוץ נמצא ביכולת שלנו לשהות בין גירוי לתגובה ולבחור לפעול, במקום להיות בתגובתיות אל מול כל גירוי פנימי או חיצוני שמופיע בחיינו.
(להעמקת ההבנה ניתן לחזור למאמר כשהשוטף שוטף )
מה שיאפשר לנו להנות מהחופש, מהרווח של השימוש במרווח, הוא שימוש בבחירה החופשית שניתנה לנו כזכות מולדת. אולם, לא תמיד אנחנו משכילים להשתמש בה וכאן בדיוק נכנס לתמונה מודל 4 הנתיבים.
מטרת הנתיבים: שוטף, פיתוח, חלום והשפעה היא לעזור לנו להנהיג, לנהל ולפתח את החיים שלנו.
לכן זה נקרא:
LMS
Life Management System
מערכת לניהול חיים שלמעשה היא עוזרת לנו לנהל את המשאבים שלנו כמו בראשי תיבות של המילה באנגלית:
S.Y.S.T.E.M
Save Your Self Time Energy Money
אך במקום המילה חסכון (Save) אנחנו מדברים על לחולל זמן אנרגיה וכסף באמצעות ניהול נכון של חיים. (להעמקת ההבנה ניתן לחזור על המאמר קרח שווה כסף)

אז איך עושים את זה?
כשלב ראשון, בודקים ש'מספר הלחם' שלנו מאוזן (להעמקה, ניתן לקרוא את המאמר זבל עיתונים) ולאחר מכן עושים בדיקת ״נזילות אנרגיה״ במערכות היחסים השונות בשוטף שלנו.
בשלב השני, פותחים את נתיב הפיתוח באמצעות יצירת פרויקט פיתוח, וזאת על מנת ״לסתום את נזילת האנרגיה״ ולשפר את נתיב השוטף שלנו יחד עם מערכות היחסים, לאור חזון ומטרה נעלה (להרחבה, ניתן לקרוא את המאמר נהיגה מונעת)
ברמה העסקית, מערכות היחסים אותם אנחנו מנהיגים בשוטף הם הצוות איתו אנחנו עושים את הפרויקט, ובאנגלית: T.E.A.M
Time Energy Abilities Money
כלומר, הצוות משלים איתנו את המשאבים הנדרשים לביצוע פרויקט הפיתוח, שיוצר בסופו של דבר נכס מניב או סותם נזילה במערכת היחסים. בכך, הוא הופך את אותה מערכת יחסים למניבה ("מחוללת אנרגיה"- להעמקה, ניתן לקרוא את המאמר שותפמילי)
על מנת שתהיה תשוקה ואנרגיה גבוהה בפרויקט, אנחנו פותחים את נתיב החלום, יוצרים את החזון של הפרויקט ומתארים מה תהיה התוצאה של הפרויקט בסיומו ואילו פרויקטים פוטנציאליים נוספים יכולים לקרות בעקבות הצלחת הפרויקט הנוכחי. כלומר, איך העתיד שלנו ושל כל אחד מחברי הצוות יכול להשתנות לטובה בעקבות הצלחת הפרויקט.
כדי לחבר את הפרויקט לשפע, נפתח את נתיב ההשפעה ונוודא שמטרת הפרויקט היא מעבר לתגמול האישי של חברי הצוות אלא מחובר למטרה נעלה.
נרשום איך הפרויקט יתרום לעולם וישפר אותו לטובה, דבר שיכול להתבטא בתרומה לגוף מסוים או כל דבר שיאפשר לתוצאה של הפרויקט להעביר את ההצלחה הלאה בנתינה (להעמקה בנתיב ההשפעה, ניתן לחזור למאמר זוג גרביים)
נתיב ההשפעה מתייחס לחוק של מציאות רוחנית על פי הקבלה, שאומר:
כאשר אני מקבל על מנת לתת, השפע (״אור״ בשפת הקבלה) יזרום אלי (הכלי שאני), כל עוד יש בי כוונה לקבל לא רק עבור עצמי אלא גם עבור נתינה לאחר.
דוגמה לכך ניתן לראות בהבדל בין ים כנרת לים המלח.
בים כנרת יש חיים, כי מים זורמים אליו וגם ממנו הלאה, לעומתו, ים המלח מקבל מים אבל הם נאגרים ולא זורמים הלאה ולכן אין בו חיים (דוגמה מתוך הספר ״להיות ראוי״ של אמיתי מגד, ממליץ בחום).
לכן, נתיב ההשפעה מאפשר לנו ליצור מראש נתיב של נתינה לכל השפע שיזרום אלינו בעקבות מערכות היחסים המניבות שלנו והפרויקטים שניצור איתם, שיניבו ״רווחים״ (אור) ברמה האישית והעסקית.
אמנם דיברתי כאן על מערכות יחסים ברמה העסקית שמאפשרים לנו לשפר את השוטף הפיננסי שלנו, אך למעשה, הנתיבים עוזרים לנו לנהל כל מערכת יחסים שיש לנו בחיים, ובאמצעות נתיב הפיתוח – לשפר את מערכת היחסים כך שתעבור ממצב הישרדותי של איבוד משאבים למצב של לחולל משאבים, וזאת כמובן באמצעות פיתוח מערכת היחסים ב"נתיב הפיתוח" לאור חזון ומטרה נעלה. בכך בעצם אנחנו משפרים את השוטף האנרגטי שלנו.
לדוגמה:
במערכת יחסים זוגית: כאשר ישנם תחושות של כעס ותסכול, הן נובעות מבעיה מסוימת שגורמת לנזילת אנרגיה. א"כ, מה שנרצה לעשות על מנת ״לסתום״ את הנזילה?
נפתח פרויקט פיתוח על מנת לשפר את השוטף העתידי ולהחזיר את המערכת היחסים למצב מניב (מחולל אנרגיה) ונוסיף למערכת היחסים הזו גם חזון והשפעה, על מנת לקבל אנרגיה שתאפשר לנו להתמודד עם הבעיה.
איך מפתחים פרויקט בנתיב הפיתוח?
שאלה טובה!
וכאן נכנס תרשים נוסף של הכלי ״מתנה בתחפושת״:

על מנת לפתח פרויקט, עלינו למעשה להשתמש בכלי ״מתנה בתחפושת״ (ניתן לקרוא עליו בהרחבה במאמר חבילה עוברת)
 כלומר
1. הגדרת הבעיה בצורה מדויקת – כמו במבט מהצד. מה הסיטואציה כרגע במערכת היחסים? מהו הדבר שגורם לכל צד לכעוס אחד על השני?
אחרי שהגדרנו את הבעיה, היא הופכת למטרת הפרויקט: ״סתימת נזילת האנרגיה״.
2. לנתח מהו האתגר – איפה הבעיה פוגשת אותי ברמה האישית? איפה אני עושה לעצמי או לאחרים את מה שמשתקף לי כרגע בהתנהגות של האחר מולי? איפה זה מאתגר אותי? ברמה הפיזית? מנטלית? רגשית? רוחנית?
אחרי שניתחנו את האתגר, הוא הופך להיות האתגר איתו נתמודד בפרויקט: האחריות של כל אחד מהצדדים בפרויקט, תיאום ציפיות מחודש. אם הפיתוח הוא אישי, אז יש צורך רק בהבנת האחריות האישית שלי ויצירת פרויקט פיתוח אישי.
3. להפוך את האתגר להזדמנות – מה נדרש ממני לעשות כדי להתמודד עם האתגר? איזו מיומנות נדרשת ממני לפתח? אילו משאבים נדרשים ממני להשקיע? איזו גמישות נדרשת ממני? מהו השינוי אותו אני רוצה לעבור? מה הרווח שיש לי באופן בו אני כרגע מתנהג? האם יש דרך טובה יותר להשיג את הרווח המשני הזה? האם אני מוכן ״לוותר״ על הרווח זה לטובת השינוי?
על מנת להפוך את האתגר להזדמנות, ניצור תכנית פעולה לפרויקט פיתוח ונבין אלו כלים ושיטות נדרשות על מנת להתמודד עם האתגר.
4. המתנה – מעבר מודע (באמצעות פיתוח המיומנות) מתגובתיות לפעולה יזומה. עצם העצירה, ההתבוננות, לקיחת האחריות והחשיבה על אפשרויות נוספות, מעבר למה שהיה עד עכשיו, בכך אנחנו כבר נהנים מהאוצר של הבחירה החופשית.
עצם ההתמודדות עם הבעיה כבר יוצרת דפוס חדש ומקדם שתופס לאט לאט את מקומו של הדפוס המעכב שהגן עלינו בעבר וכיום לא משרת אותנו יותר.
המתנה היא בסופו של דבר סתימת הנזילה בשוטף וחזרה למערכת יחסים מניבה (בשלב ראשון עם עצמי ומשם למצב בה שני הצדדים מחוללים אנרגיה באמצעות חידוד מערכת היחסים לאור חזון משותף והשפעה לטובה על הסביבה).
לרוב, כאשר נבחר להתמודד, לא תמיד נדע בזמן הווה מהי המתנה, אבל לאחר ההתמודדות האמיצה עם כל המורכבות – נגלה מה היה הרווח האמיתי ולמה מה שקרה – קרה עבורי, עבור ההתפתחות שלי (:
אם קראתם עד כאן,
אז מזמין אתכם לעצור ולהוקיר את עצמכם על ההשקעה שבחרתם לעשות עם הזמן שלכם
ועל כך שבחרתם להשקיע אנרגיה במערכת יחסים עם עצמכם בשוטף,
באמצעות פרויקט פיתוח (שהוא קריאת מאמר זה), לאור חזון (שזה המצב הרצוי אליו אתם רוצים להגיע) ולאור השפעה מסוימת שבחרתם (לאחר שקראתם את המאמר זוג גרביים).
אני יודע שהחומרים האלה לא תמיד פשוטים לעיכול ולהבנה בקריאה ראשונית
ובטח לא בקריאה לבד.
אני אגיד לכם בצורה פתוחה וכנה:
אני מאד נהנה לכתוב את המאמרים האלה, בעיקר בידיעה שהידע הזה שזכיתי לקבל וההנאה עכשיו לתת אותו, אבל הרבה יותר קל לי לדבר אותו מאשר לכתוב אותו (:
(ואני גם מבין שרק קריאה של מאמרים אינה מספקת להבנת הידע ויישומו).
הרבה אנשים שנמצאים בקהילת פרויקט X ואנשים שיצא להם לשמוע את ההרצאה שלי ״מ-רעיון בפנקס ל-חברה בינלאומית״ ואפילו מתאמנים שזכיתי ללוות במסעות משותפים ב-4 הנתיבים,
שואלים אותי השכם וערב: "איך אפשר לקבל עוד מהדבר הזה?" (:
רוצים להמשיך במסע משותף?

מוזמנים לשיחת התאמה ראשונית ללא עלות
גילעד
0524464580אז נראה אתכם במפגש הקרוב?

תודה שהשקעתם מזמנכם בקריאת המאמר
ונשתמע בהמשך ״מסע משותף ב-4 הנתיבים״.
באהבה רבה!
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
גלילה למעלה